Op vrijdag 23 juni organiseert de Tilburgse Open Roeivereniging (TOR) een feestelijk evenement bij haar clubhuis aan het Wilhelminakanaal. Daarbij wordt een pictogram uit het lettertype TilburgsAns officieel gepresenteerd. Tevens wordt een nieuwe boot gedoopt en vindt de jaarlijkse Midzomersprint plaats. De roeiers sluiten het geheel af met een Perzische barbecue.
TilburgsAns
Enkele maanden geleden benaderde TOR de ontwerpers van TilburgsAns met de vraag of de roeisport een plek kon krijgen in de pictogrammenreeks, een onderdeel van dit Tilburgse lettertype. Illustrator Ivo van Leeuwen had daar wel oren naar en liet zich inspireren door de karakteristieke finishtoren aan het Wilhelminakanaal, ontworpen door Leo van Beek. Dit gebouw wordt gebruikt door TOR, de studentenroeivereniging VIDAR en de Kano Club Tilburg. Het resulterende pictogram kreeg de naam ‘kenaol’, waarmee een link wordt gelegd naar de Tilburgse taal.

Op 23 juni overhandigen de ontwerpers van TilburgsAns het ‘kenaol’ officieel aan architect Leo van Beek. De overhandiging vindt plaats rond 18.00 uur en vormt het begin van een zomers festijn van roeivereniging TOR.
Midzomersprint
Na de overhandiging wordt de nieuwe roeiboot van TOR gedoopt. Deze boot is de eerste van de TOR vloot die in het TilburgsAns lettertype wordt beletterd. Na de doop en tewaterlating starten de deelnemers aan de Midzomersprint. Deze sprintwedstrijdjes in gestuurde vierpersoons boten, waaraan alle leden van TOR kunnen meedoen, is één van de tradities op TOR. Een mix van ervaren en minder ervaren roeiers gaat met elkaar de vriendschappelijke strijd aan.
De roeiers sluiten het evenement af met een Perzische barbecue, verzorgd door Vittorio van Persian Delicacies.

http://www.tilburgsans.nl/

https://www.facebook.com/persiandelicaciescatering/?fref=ts
www.rvtor.nl

Bron: TOR