Met die titel kunnen we de wedstrijd van afgelopen zaterdag samenvatten. Volley Tilburg won de wedstrijd tegen Zaanstad met 3-2 en voltooide daarmee met succes de revanche-trilogie. Zaanstad won de cruciale vierde set die Tilburg-coach Ronald Vermeulen typeerde als “In deze set wordt het kampioenschap beslist.” En de derde winnaar was het massaal toegestroomde publiek. Beide supporterskampen moeten hebben genoten van dit spectaculaire volleybalgevecht. De kampioensstrijd is nog niet definitief beslist. Maar de mannen van Zaanstad hebben alles in eigen hand.

De eerste set was voor Zaanstad. Tilburg nam in het begin een kleine voorsprong, onder meer door een paar slimme tikballetjes. Zaanstad kwam terug in de set door een lastige floatservice die de Tilburgse passers niet bij de spelverdeler kregen. Halverwege waren er zelfs drie directe punten achter elkaar. En Zaanstad blokkeerde uitstekend. Tot het eind ging deze set gelijk op, maar uiteindelijk blokkeerde Zaanstad de 25-23 setwinst binnen.

De tweede  en de derde set werden ruim gewonnen door Volley Tilburg. Alles klopte in die sets, waarin midden David Azantinlow aanvallend de hoofdrol voor zich opeiste en Dennis van Gool en Alessandro Masciadri datzelfde deden vanaf de servicelijn. Na respectievelijk 25-20 en 25-15 stond een 2-1 voorsprong op het scorebord. En volgde de cruciale vierde set.

Thriller
Dat werd een ware thriller. Lucas Vermeulen bezorgde Tilburg vanaf de servicelijn een 3-0 voorsprong. Zaanstad kwam terug. En op 15-14 was er een fantastische rally: Niels van de Sande dook in het achterveld een bal van de grond,  Lucas gaf een geweldige set op Sjors den Dubbelden die vanaf de ‘pipe’ snoeihard scoorde. Het Zaanse verzet leek gebroken, want Tilburg liep daarna weg naar 17-14. Maar opnieuw vocht Zaanstad zich langszij om uiteindelijk de 27-25 setwinst (en het kampioenschap?) binnen te blokken.  Set 5 ging daarna met 15-9 weer naar Tilburg.

Aanstaande zaterdag wordt de strijd om het kampioenschap beslist. Tilburg zal in eigen huis sowieso drie punten moeten pakken tegen Pelster Cito. Zaanstad heeft genoeg aan een 3-2 zege in Groningen bij Donitas. En als beide titelkandidaten verliezen heeft zelfs Sliedrecht nog kans.

Door: Leon de Leijer