Den Haag- Donderdag 23 februari werd en Nederlands Kampioenschap Kunstrijden verreden op de Uithof in Den Haag.
Julia van Dijk uit Tilburg won donderdag het zilver op het NK in de categorie Pre Basic Novice.

De 11-jarige Julia van Dijk uit Tilburg uitkomend voor Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht rijdt in de categorie Pre Basic Novice. Zij kwalificeerde zich voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap in de selectiewedstrijden met een groot deelnemersveld van 36 rijdsters.
Julia behaalde in diverse selectiewedstrijd een 1e en 2e plaats plaats. Voor kwalificatie had zij 26 punten nodig en zij kwalificeerde zich al snel.

Met negen deelneemsters ging ze donderdag de finale in samen met clubgenote Britt Harmsen (11). Britt moest als eerste starten en reed een super sterke en sierlijke kür. Alles ging goed en dat werd beloond met 34.76 punten waarmee zij op de eerste plaats eindigde en de titel Nederlands kampioen Pre Basic Novice 2017 op haar naam schreef.
Julia van Dijk reed eveneens een sterke en elegante kür eindigde en met 30,74 punten eindigde zij op een eervolle tweede plaats.

De rijdsters hebben hard en veel getraind voor het bereiken van deze prestaties. Het trainersteam van De Dordtse Kunstrijvereniging kan met trots op deze rijdsters en de wedstrijd terugkijken.