Tilburg 26 februari 2024,

De afgelopen vier dagen stond het IJssportcentrum Tilburg volledig in het teken van kunstrijden.  Tijdens het grootste kunstschaatsevenement van Nederland waren de tribunes goed gevuld. Met een deelnemersveld van over de hele wereld wapperden veel verschillende vlaggen bij het enthousiaste en internationale publiek. Ook regende het na de küren knuffels op en naast het ijs om de schaatsers aan te moedigen.
Figureskater Jolanda Vos en Naomi Wessels behaalden respectievelijk de zilveren en bronzen medaille op het NK kunstrijden. Jolanda werd 9e en Naomi 10e op de Challenge Cup. TKV kan weer trots zijn op haar pupillen.
De Challenge Cup/NK Kunstschaatsen was het laatste van vijf meetmomenten om te bepalen wie zich zou kwalificeren voor het Wereldkampioenschap in het Canadese Montréal. De nummer drie van de Olympische Spelen en huidig wereldkampioene Kaori Sakamoto (Japan) pakte de eerste plaats bij de vrouwen. Mikhail Shaidorov (Kazachstan) werd eerste bij de mannen. Hanna Jakucs en Alessio Galli behaalden als ijsdanspaar de meeste punten en hebben zich daarmee ook gekwalificeerd voor het WK.
De Nederlandse titel belandde in handen van het ijsdanspaar Chelsea Verhaegh en Sherim van Geffen.
Bron; TKV en gemeente Tilburg
Klik op de eerste foto om de serie in een slideshow te bekijken.