TILBURG 22 maart 2016,

Net zoals in de eerste ronde tegen Hannover Scorpions beslechtte DESTIL Trappers ook het eerste kwartfinale duel tegen EV Landshut in zijn voordeel. Het werd 5-2 voor de Tilburgers. Donderdagavond wacht in Landshut deel twee van de best-of-five serie.

De eerste kennismaking van DESTIL Trappers met een tegenstander uit de Oberliga Süd is de ploeg van coach Bo Subr prima bevallen. Vooral de manier waarop zijn ploeg de proeve van bekwaamheid aflegde, maakte de Tsjechische oefenmeester tot een tevreden man: ‘I thought we played well tonight, except for that 5 minutes at the end of the second period. The goal by Marty (Brekelmans) was really big for us. That line gave us timely goals the whole year. Tonight they did it again’.

De complimenten klonken Danny Stempher als muziek in de oren. Terugkijkend op het eerste kwartfinale duel kwam de maker van het eerste Tilburgse doelpunt tot de volgende conclusie: ‘We hebben goede zaken gedaan met deze overwinning. Niet alleen behouden we het thuisvoordeel, maar we hebben laten zien dat we een team zijn dat ver kan en wil komen. Het is nu zaak donderdag niet te verslappen om ook daar een goed resultaat te boeken’.

Met de wetenschap dat de eerste klap nog altijd een daalder waard is, wilde DESTIL Trappers in eigen huis snel zaken doen. De Tilburgers waren op alle fronten de betere van hun vermoeid ogende Duitse opponent, die ’s ochtends om 7 uur de busreis naar de Kruikenstad hadden aanvaard. Via treffers van Danny Stempher en Giovanni Vogelaar (die tijdens overtal situatie een typische ‘Vogelaar one-timer’ losliet) wees het scorebord na twintig minuten 2-0 aan.

TILBURG -  Destil Trappers - EV Landshut. IJssportcentrum 22-03 -2016. Levi Houkes.

TILBURG – Destil Trappers – EV Landshut. IJssportcentrum 22-03 -2016. Levi Houkes.

Met de voorsprong op zak kon Tilburg achterover leunen. Het initiatief moest komen van de nummer vier uit de Oberliga Süd, maar de Duitse gasten waren niet bij machte het Trappers echt lastig te maken. Goalie Ian Meierdres werd amper op de proef gesteld en wanneer er een beroep op hem werd gedaan, toonde hij zijn klasse. ‘He’s really sharp lately’, was het korte, maar duidelijke commentaar van coach Subr op de prestatie van zijn doelman. Op het moment dat Mitch Bruijsten de marge naar drie doelpunten tilde, leek het eerste duel in de best-of-five serie al in een beslissende plooi te vallen. De wedstrijd leek gespeeld maar de Zuid-Duitsers dachten daar anders over. Een verloren duel aan de boarding achter de goal leidde tot de eerste tegentreffer van Abstreiter. Vijftien seconde voor de tweede pauze was het wederom EV Landshut dat scoorde. Weer werd er een duel verloren, deze keer op de blauwe lijn en met een schot, waar de Tilburgse doelman Meierdres niet meer op rekende, wist Hofbauer de anschlusstreffer te scoren. Twee momenten van onachtzaamheid brachten Trappers aan het einde van de tweede periode weliswaar even onnodig in de problemen.

In de slotperiode pakte Trappers de draad echter snel weer op. Op de voor hem karakteristieke wijze tekende Maarten Brekelmans voor de 4-2. Al na 1:22 wist Brekelmans een door keeper Kristian slecht verwerkt schot van Houkes op te pikken en achter de Duitse doelman tegen het net te krijgen. Daarmee was het verzet van Landshut definitief gebroken. Het waren de spelers van EV Landschut die het zich zelf aan het einde van de wedstrijd nog moeilijk wisten te maken door tweemaal kort na elkaar met twee man op de strafbank plaats te moeten nemen. Een schot van Hagemeijer waarbij zijn stick brak, kwam bij van Biezen terecht die strak afrondde en de eindstand op 5-2 bracht.
Dat Trappers niks aan het toeval wil overlaten, blijkt uit het feit dat de selectie vanmiddag al richting Landshut vertrekt en overnacht. Donderdagavond 19.30 uur staat de tweede ontmoeting in de best of five serie op het programma. Bij een eventuele winst kan dan Zaterdagavond in eigenhuis een mogelijke beslissing vallen. Tickets voor deze belangrijke topwedstrijd zijn te verkrijgen via de Trappers website.

Bron; Destil Trappers.