Tilburg, 15 februari 2015

Nederlanders titelkandidaat Wereldkampioenschappen Senior IV Standaard tijdens Tilburg Moves 2015

Op zaterdag 21 februari 2015 strijden honderden dansparen om de titel Wereld Kampioen Senior IV Standard in Tilburg. Dit jaar maken ook Nederlandse dansparen kan op deze titel! Bram en Ans Stelling uit Heerhugowaard behaalden in 2014 de 4e plaats tijdens de wereld kampioenschappen. Halen ze dit jaar wel het erepodium?

Jaap en Marianne Willemstein uit Weert behaalden in 2014 een gedeelde 10e plaats tijdens het WK. Zullen zij hoger eindigen dit jaar? Of krijgen ze juist meer concurrentie van hun landgenoten Cor en Sophie Ronda uit Geleen? Op dit moment domineren de Italianen de wereldranglijst in deze klassen. Bram en Ans  staan 4e  op de wereldranglijst, Jaap en Marianne 7e en Cor en Sophie staan op de 20ste  plaats.

Voor de 7e keer wordt de inter- én nationale danswedstrijd Tilburg Moves georganiseerd in het sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Tijdens dit weekend dansen de topamateurs uit Nederland en het buitenland, zo’n 2.000 dansers uit zo’n 36 landen, hun longen uit hun lijf! Dit jaar heeft Tilburg Moves de eer om gastheer te mogen zijn voor de NBC 2015 WDSF World DanceSport Championship Senior IV Standard. Dit zijn wereldkampioenschappen voor de leeftijdscategorie 65 jaar en ouder. De dansparen moeten hun beste danskunstjes laten zien aan de internationale vakjury voor o.a. de Engelse wals, Tango, Quickstep, etc., etc.

De dansers die deze sport beoefenen dansen de hele wereld rond om gedurende het jaar het benodigd aantal punten te behalen om deel te kunnen nemen aan deze kampioenschappen. Hopelijk werpt dit ook allemaal zijn vruchten af. Er gaat immers heel wat uren in zitten aan trainingen, reizen, maar ook aan geld om op dit niveau te kunnen dansen en mee te dingen naar de titel. Het is gewoon topsport en daar vergist men zich nog wel eens in! Uit de televisieprogramma’s zoals So You Think You Can Dance blijkt soms wel dat er heel wat uren in gaat zitten om een choreografie te leren. Voor sommige van deze paren op leeftijd kost het ook moeite om een choreografie te onthouden en op conditie te zijn én te blijven! Sommige hebben het geluk om met behulp van sponsoren aan hun kleding te komen, maar andere moeten het ook zonder sponsoren doen. Al met al komt er heel wat bij kijken.

Tilburg Moves wordt officieel erkend door de World DanceSport Federation (WDSF), de bond die topdansers uit tientallen landen over de hele wereld vertegenwoordigt, en de Nederlandse Algemene Danssport Bond (beide lid van respectievelijk het IOC en het NOC*NSF). Deze wedstrijden zijn onderdeel van het World Ranking circuit van de danssport. Tilburg Moves is uitgegroeid tot een wedstrijd met status. Ook dit jaar heeft de WDSF de organisatie weer beloond met de toekenning van de World Open Standaard en de World Open Latin. Hiermee bevindt het niveau van de danswedstrijden zich direct onder de Grand Slam toernooien, welke slechts 4x per jaar worden gehouden verspreid over het jaar. Door deze erkenning zal het niveau van de wedstrijd in 2015 nog verder toenemen en zal de (absolute) wereldtop in zowel Standaard dansen (Engelse wals, Tango, etc.) als in het Latin (Cha-Cha, Rumba, etc.) in Tilburg aanwezig zijn. Tilburg Moves staat derhalve voor het TOP-evenement in de Nederlandse Danswereld.

Wil jij de top van de Nederlandse en Internationale Amateur Ballroom- en Latindansers in actie zien? Kom dan op 20, 21 en 22 februari 2015 naar het dansevenement Tilburg Moves!! Moedig jouw favoriete danspaar naar het erepodium tijdens de wereldkampioenschappen. Zij kunnen niet zonder jouw steun!

Tijdens deze editie wordt er in nog meer klassen van Ballroom en Latin gestreden om de eerste plaats.

Tilburg Moves is toegankelijk voor iedereen. Op vrijdagmiddag komen de eerste dansers in actie, terwijl het evenement op zondagavond wordt afgesloten. Ga voor meer informatie naar www.tilburgmoves.nl !

© Foto: Rob Ronda.

Senioren Tilburg moves