TILBURG 6 maart 2016,

In de vroege ochtend wijs Ad Leermakers de deelnemers de juiste weg voor de laatste winterwandeltocht van dit seizoen. Er werd gestart vanaf café Boerke Mutsaers in Tilburg voor afstanden van 5 –13 – 23 of 33 kilometer. Men was vrij in keuze van de afstand, Voor de deelnemers die prijs stelden op een herinnering was er een speciaal voor de serie wandeltochten ontworpen vaantje. Op de routes van de 33 km. waren 3 wagenrusten plus een café rust. De 13 en 23 km. routes waren voorzien van een café rust.

De afstanden gingen per tocht een andere richting in van de omgeving van Tilburg en bevatten veelal een bosrijke omgeving, parken en natuurgebieden van de streek. Dit maal ging het via het Wandelbos, het bosgebied De Mast naar Tilburg Noord, waarna de 23 km. aftakte naar de bossen rondom het Blauwe meer richting Loon op Zand. De 33 km. ging meteen een ander richting uit en liep via het Noorderbos richting de Loonse en Drunese duinen. Hier had men,traditiegetrouw, een pracht parcours met veel duinbergen uitgezet. Vanaf Kaatsheuvel kwam men terug in Loon op zand waarna de lopers van de 23 km. weer aansloten richting Tilburg. In Tilburg Noord kwam de 13 km. er ook weer bij en via het heuvelige wandelpark in Tilburg noord ging het via de Hasseltsekapel weer richting Boerke Mutsaers. Daar sloot iedereen deze serie wandeltochten af.

Het Korps Nationale Reserve (30 Natres-bataljon) nam de kans waar deze tocht te gebruiken als oefening op de vierdaagse van Nijmegen.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;