.Met een aantal grote wedstrijden op 1 dag namelijk zondag 14 januari (Egmond, Nieuwkuijk, Eindhoven) kreeg de Loopgroep Goirle de uitdaging om de Wilkin Sports Cross te organiseren in de Regte Heide in Goirle. Met ruim 50 inschrijvingen meer was de organisatie erg tevreden.

Ook het weer zat de organisatie mee want in een lekker zonnetje konden de lopers bij een graad of 8 weg voor hun wedstrijd. Een wedstrijd over zand, bos, een lang stuk gras en natuurlijk echt tussen de heide maakte dat deze wedstrijd vele verschillende elementen had.

Wilkin Sports Seniorencross

Bij de Senioren ontbrak Cross-koning Lauran Beijens de strijd voor de eerste plek was dus volledig open. Dennis de Freytas van de Runshop zag zijn kans om er met de overwinning vandoor te gaan.

Dennis: “We waren snel vertrokken bij de start en Edwin van Gurp ging snel mee met Marc van Vliet uit het team van Wilkin Sports RunFit Tilburg. Ik sloot daarbij aan want ik kende Edwin van Gurp niet. Al snel ontstond er een groepje met Edwin, Robbert van de Wouw (van het Global E-team) en mij. Het tempo voelde wel goed aan. Ik besloot te gaan lopen naast Edwin en na 500m ben ik er voorbij gegaan. Het was even de vraag gaan Robbert en Edwin mee?

De eerste km ging in 3.19 daarna zat Edwin samen met Robbert er tot ingang van de 2e ronde een klein stukje achter. Vanaf de 2e ronde ben ik elke ronde wat gaan versnellen en het gat ertussen werd elke ronde groter.  De doorkomst van de 1e ronde was in : 9.51, 2e ronde: 9.42, 3e ronde: 9.37 en de laatste ronde (4e) ronde nog wat aangezet in: 9.30.

Robbert eindigde als 2e en een halve minuut daarachter zat Edwin. Die we natuurlijk ook na afloop nog even gesproken hebben. Het was zijn eerste lange cross! Een erg goede prestatie dus!”

Het parcours lag er dit jaar ook opvallend goed bij! Geen plassen water over de volledige breedte van het parcours, weinig modder geen sneeuw en ijs. Het waren goede paden met goede aanwijzingen van de Loopgroep Goirle wat betreft de route boomstronken en bewegwijzing wat zorgde voor snelle tijden!

GOIRLE - Wilkin sport Cross 14-01-2018. Marc van vliet.

GOIRLE – Wilkin sport Cross 14-01-2018. Marc van vliet.