In een uitverkocht huis heeft Willem II met 2-1 gewonnen van PSV. De Tricolores stijgen hierdoor naar de tweede plaats op de ranglijst. Een ongekende prestatie van de mannen van Fred Grim, van wie Timon Wellenreuther de absolute uitblinker was.

Anderhalf jaar hadden de supporters erop moeten wachten, maar nu mochten ze eindelijk weer zonder beperkingen naar het stadion. Voor de Brabantse topper tegen PSV (de nummer drie ontving de nummer twee) speelde Willem II prompt in een uitverkocht huis en dát was alweer bijna twee jaar geleden (30 november 2019, Willem II-Sparta 4-0).

Eigen doel
Meteen vanaf het eerste fluitsignaal van Kevin Blom kolkte het Koning Willem II stadion als vanouds. De Tilburgse spelers gooiden net zoveel energie in de wedstrijd als de supporters, maar moesten toezien hoe PSV grote delen van de eerste helft de bovenliggende partij was. Na een schot van dichtbij van Cody Gakpo (goede redding Timon Wellenreuther) kreeg Eran Zahavi na ruim een kwartier spelen een niet te missen kans, maar vrij voor doel kopte hij de bal recht in handen van Wellenreuther. Enkele minuten later was diezelfde Zahavi de schlemiel toen hij een indraaiende vrije trap van Görkem Saglam achter zijn eigen doelman kopte: 1-0 voor Willem II!

Gelijkmaker
De Israëlische spits van PSV zette tien minuten later zijn fout recht, toen hij een afgemeten voorzet van Philipp Max hard tegen de touwen knikte: 1-1. Een paar minuten voor rust kwamen de Tricolores met de schrik vrij: de opkomende Ibrahim Sangaré werkte een voorzet van dichtbij maar net naast. Het fel strijdende Willem II, met de prima spelende Vincent Schippers voor de geblesseerde Godfried Roemeratoe, stelde er in het eerste bedrijf qua kansen weinig tegenover.

Glanzparade
Na rust voerde PSV de druk verder op. De Eindhovenaren hadden veruit het meeste balbezit, maar vonden steeds Timon Wellenreuther op hun weg. De doelman ontpopte zich tot de onbetwiste man van de wedstrijd. Zijn redding op een kopbal van dichtbij van Marco van Ginkel was ronduit fabuleus: een Glanzparade zogezegd. Naast talloze andere reddingen stond de Duitser ook paraat toen Maxi Romero in de slotfase één-op-één voor zijn doel verscheen.

Blunder
Nadat de opgebrande Schippers en de geblesseerde Freek Heerkens het veld moesten verlaten, leek een gelijkspel – met nog 20 minuten op de klok – het hoogst haalbare. Willem II speelde als een hecht collectief, maar had nog geen schot tussen de Eindhovense palen gelost. Totdat Ché Nunnely in de 76e minuut op avontuur ging en vanaf randje zestien met links uithaalde. Zijn schot was houdbaar, maar Joël Drommel blunderde en zag de bal achter zich in het doel verdwijnen: 2-1!

Geluk
Het laatste kwartier was bloedspannend, maar behalve de kans van Romero werd PSV niet meer gevaarlijk. De winst kwam niet zonder geluk tot stand, maar daar maalde aan Tilburgse zijde niemand om. Met 16 punten uit 7 wedstrijden beleeft Willem II een droomstart.