Tilburg- Vandaag stond na oefenwedstrijden tegen Diessen en UNO Animo de eerste serieuze tegenstander op het veld: KV Kortrijk. Tegen de club uit de Jupiler Pro League wist Willem II op het complex van NOAD met 2-0 te winnen.  

Hoofdrolspeler was de proefspeler Karim Rossi die beide doelpunten voor zijn rekening nam. Rossi was uitermate tevreden met zijn goals. “Scoren geeft altijd een goed gevoel. Het was een goede wedstrijd van zowel mijzelf als van het team. Ik bedank mijn ploeggenoten voor de assists.”

Nieuwkomer Bartok Urbanski maakte vandaag zijn debuut voor Willem II en liet een uitstekende indruk achter. Na een moeizame start, waarin Kortrijk de bovenliggende partij was, wist Willem II het tij te keren en Kortrijk onder druk te zetten. In de 38e minuut resulteerde die druk in een doelpunt van Rossi. Coulibaly liet de mogelijkheid om voor rust nog op 2-0 te komen liggen.

Oppermachtig

Ook in de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Al snel kon Rossi voor de 2-0 zorgen maar hij miste 1 op 1 met de keeper. In de 60e minuut wisselde Van de Looi alle spelers op Wellenreuther en Rossi na. De ‘B-ploeg’ maakte in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden een prima indruk. Uiteindelijk zorgde Rossi toch voor de 2-0 door te scoren na een geweldige breedtepass van Dani Koks.

Contract

Rossi heeft het naar zijn zin bij Willem II. “Het gaat erg goed in de wedstrijden die ik heb gespeeld. Het team is erg goed, het familiegevoel bij Willem II spreekt mij erg aan en mijn relatie met de trainer is ook prima.” In het begin van volgende week zal duidelijk worden of Rossi een contract krijgt aangeboden.

Door: Niels Verzijlberg | @NielsTilburg

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: