Willem II heeft de laatste en vriendschappelijke wedstrijd tegen tweedeklasser VOAB met 1-6 gewonnen. In Goirle stonden de stagespelers Bernardinho en Scott Galloway in de basis. Beiden troffen doel.

Het was uiteraard eenrichtingsverkeer op het kunstgrasveld van VOAB. Zo’n 800 bezoekers die deze donderdagavond naar de afsluitende wedstrijd van het seizoen waren gekomen, zagen de Tricolores met name via Bernardinho gevaarlijk worden. Het was wachten op de eerste treffer van Willem II en dat die na tien minuten van de Ghanese stagespeler kwam, was niet verwonderlijk. De snelle aanvaller knikte van dichtbij na een voorzet vanaf rechts binnen: 0-1. Kort daarna had ‘Dinho’ voor zijn tweede kunnen tekenen, maar na een prima combinatie met Asumah Abubakar schoot hij over. VOAB probeerde er zo nu en dan op de counter uit te komen, wat bijna resulteerde in de gelijkmaker. Nigel Bertrams werd omspeelt, maar zag de bal tot zijn opluchting voorlangs rollen. Kort daarna was het de Australiër Galloway die vanaf links naar binnen trok en met rechts in de korte hoek doel trof: 0-2.

WILLEM II LOOPT UIT IN SLOTFASE
In de rust werd door trainer Erwin van de Looi een en ander geschoven en gewisseld. Middenvelder Jari Schuurman stond amper drie minuten in het veld en zette met een van zijn eerste balcontacten de 0-3 op het scorebord. In plaats van zich neer te leggen bij de aanstaande nederlaag, probeerde VOAB er het beste van te maken. VOAB-aanvoerder Casper van Beers, voormalig jeugdspeler van Willem II, zorgde er na een tegenaanval voor dat de thuisploeg niet zonder te scoren van het veld af zou stappen (1-3), al zou het aantal tegendoelpunten nog verdubbeld worden. In de laatste tien minuten zorgen Jordy Croux, Thom Haye en wederom Bernardinho voor de eindstand: 1-6. De lob van Croux over de doelman van VOAB leidde tot een terecht applaus op sportpark Van den Wildenberg.

VAKANTIE
Het eindsignaal van de scheidsrechter betekende tevens het definitieve einde van het voetbalseizoen 2016 – 2017 voor de spelers van Willem II, die de komende weken van een welverdiende vakantie gaan genieten.

OPSTELLING WILLEM II
Bertrams (45. Branderhorst), Van Anholt (45. Ryan), Peters (45. Van den Boomen), Van den Bogert, Kali (45. Schuurman), Kok, Falkenburg (65. Croux), Bernardinho, Abubakar, Croux (45. Haye).