ADO Den Haag – Willem II is geëindigd in een nipte overwinning voor de Hagenezen. Diep in blessuretijd leek Willem II een zwaar bevochten punt over te houden aan het duel tegen ADO Den Haag. Toch ging het nog mis toen Kostas Tsimikas zijn tegenstander in het strafschopgebied onderuit trok en de scheidsrechter niets anders restte dan de thuisploeg een penalty toe te kennen: Nasser El Khayati liet Willem II in diepe rouw achter: 2-1.

Ziekenboeg
Willem II begon het duel in Den Haag zonder Freek Heerkens in de opstelling. De speler die vanavond zijn 100e wedstrijd voor de Tricolores zou spelen, was ziek. Fernando Lewis verving hem. Ook aanvoerder Ben Rienstra haakte vlak voor de aftrap ziek af. Eyong Enoh maakt daardoor voor de eerste keer zijn opwachting in de basiself.

Uitblinker onder de lat
Willem II moest direct aan de bak om de thuisploeg van het lijf te houden. Het deed dat door soms felle duels aan te gaan. De thuisclub had ruim balbezit en dicteerde het spel. Willem II leed daarnaast te veel balverlies. Dat Willem II geen schade opliep had het vooral te danken aan doelman Mattijs Branderhorst. De goalie ranselde enkele ballen uit zijn doel en had het geluk dat Lex Immers in een ‘flipperkast’-situatie de thuisploeg niet op voorsprong zette. Willem II stichtte met name gevaar uit spelhervattingen. En zo geschiedde in de 40e minuut. Een vrije trap belandde nabij de achterlijn bij Thomas Meißner die voorzette en Fran Sol bediende. De Spanjaard benutte het buitenkansje optimaal: 0-1.

Rug tegen de muur
Ook na de rust stond Willem II met de rug tegen de muur. De thuisploeg voerde onder leiding van  Nasser El Khayati de druk verder op. De aanvaller vuurde zelf twee schoten af op het Tilburgse doel maar vond Branderhorst op zijn weg en bood Bjorn Johnson een prima kopkans. Willem II moest alle zeilen bijzetten om een Haagse treffer te voorkomen. De onvermijdelijke gelijkmaker kwam uiteindelijk in de 69e minuut van het hoofd van Johnson die opnieuw op zijn wenken werd bediend door El Khayati: 1-1. Ook na die treffer bleef Willem II vechten voor een goed resultaat, maar leek een gelijkspel het hoogst haalbare was. Het slaagde in die opzet tot diep in blessuretijd, totdat scheidsrechter Joey Kooij kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Uitblinker El Khayati voltrok het vonnis: 2-1.

Ontzettend zuur
Trainer Erwin van de Looi kon na afloop niet anders dan bevestigen dat Willem II een zware avond had. ‘De winst voor ADO is verdiend, maar het is erg zuur voor ons hoe die tot stand is gekomen. We hebben van begin tot eind geknokt, maar staan met lege handen.’

Door: Rene Vermetten.