Het was zondag groot feest in en rond het Koning Willem II stadion. De Willem II supporters genoten met volle teugen van het programma. Vooraf was het lekker genieten van een drankje en een droogje op Kings Square en kort voor de aftrap werden Willem II onder 15 jaar en Jong Willem II spelers in het zonnetje gezet met hun behaalde kampioenschap.

Om half drie was het tijd voor het hoofdprogramma. 11.600 supporters keken in een ‘uitverkocht’ stadion (en enkele honderden supporters op Kings Square op een groot scherm) naar Willem II – Vitesse. Na afloop was het de hoogste tijd om samen met spelers en staf te feesten op de goede afloop van het seizoen en de vakantie in te luiden. En dat alles in een lekker voorjaarszonnetje!

Uitgangspunten
Op de laatste speeldag zijn vooraf al veel zaken duidelijk. Toch nog bleef er nog genoeg over om voor te strijden. Willem II kon nog met gunstige resultaten op andere velden als elfde eindigen en Fran Sol kon nog een poging doen topscoorder van de Eredivisie te worden. Een elfde klassering zou ook hebben gezorgd voor meer mediagelden. Vitesse had bij winst nog kans op de vijfde plaats, maar dan mocht FC Utrecht in eigen huis geen punten pakken tegen VVV Venlo. Ook was het opletten op SC Heerenveen, dat bij winst op Feyenoord nog een plaatsje kon stijgen ten faveure van Vitesse.

Furieuze opening
Verrassingen had de afscheid nemende trainer Reinier Robbemond niet in petto. Naast de weer fitte spelers Ismail Azzaoui en Ben Rienstra, stond ook Damil Dankerlui als logische vervanger van de geblesseerde Freek Heerkens aan de aftrap. Bij Vitesse ontbraken Roy Beerens en Guram Kashia in de basis. Hun vervangers waren de in Tilburg opgeleide Mitchell van Bergen en Maikel van der Werff. Na een furieus eerste kwartier van Willem II, zakte het tempo en waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Vitesse stichtte de eerste 45 minuten geen doelgevaar. Willem II kreeg drie goede kansen. Uit de laatste kans scoorde Kostas Tsimikas. Na een goede voorzet van Damil Dankerlui, schoot Ismail Azzaoui de bal tegen de binnenkant van de paal. De Griekse linksback was attent meegelopen en had weinig moeite om te scoren: 1-0.

Open karakter
Na rust was er meer te beleven in een wedstrijd die een open karakter kreeg. Toch kwam Vitesse uit het niets op gelijke hoogte. Uit een corner van Alexander Büttner wist verdediger Matt Miazga de bal probleemloos in het doel te koppen: 1-1. Even later schoot Ben Rienstra met een mooie schuiver de thuisclub weer op voorsprong: 2-1. In het vervolg van het duel was het vooral Fran Sol die de wedstrijd op slot had kunnen gooien. Toch was het Vitesse dat door Tim Matavz in de slotfase weer op gelijke hoogte kwam: 2-2. Vitesse had nog met de overwinning kunnen gaan lopen. Maar uit een identieke situatie als bij de eerste gelijkmaker stond nu Pedro Chirivella goed bij de paal opgesteld om de kopbal van Matt Miazga van de lijn te halen.

Eindstand
Met dit resultaat sluit Willem II net zoals vorig jaar het seizoen af op een dertiende plaats, maar wel met een punt meer dan vorig seizoen. Het is nu de hoogste tijd voor vakantie om de accu weer op te laden en eind juni met frisse koppen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen.

Bron: Willem II

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: