Sneeuw en Willem II waren in het verleden al een succesvolle combinatie en dat was ook in de GelreDome het geval. In een wedstrijd met veel slordigheden, waren twee schoten op doel van Willem II voldoende voor twee treffers. Dico Koppers en Obbi Oulare waren trefzeker en bezorgden Willem II een zeer welkome overwinning (0-2).

WINTER
Na de zeperd van afgelopen week tegen Heracles kregen dezelfde basisspelers van trainer Erwin van de Looi het vertrouwen. Terwijl buiten het stadion de sneeuwvlokken in groten getale naar beneden dwarrelden, lag het speelveld binnen (met het dak dicht), er uitstekend bij. Desondanks hadden beide teams grote moeite om zeker in het eerste halfuur kansen te creëren. Een afstandsschot van Lewis Baker was het enige echte wapenfeit. De poeier in de 31ste minuut van Adnane Tighadouini op de lat, liet het met 14.879 toeschouwers matig gevulde stadion opveren.

VITESSE BENUT KANSEN NIET
Het luidde een fase in waarin de thuisploeg nadrukkelijker op zoek ging naar de openingstreffer. Slordige passing en een attente Kostas Lamprou voorkwamen dit. Vlak voor het rustsignaal leek het toch nog mis te gaan. Kevin Diks bracht de bal in het zestienmetergebied, waar Kostas Lamprou de bal ternauwernood voor de voeten van Ricky van Wolfswinkel kon wegtikken. In de rebound kreeg Guram Kashia de kans om alsnog te scoren, maar nu stond Jordens Peters op de doellijn om zijn inzet te keren. Omdat Willem II niet verder kwam dan een schot van Derrick Tshimanga dat ruim naast ging en een poging van Obbi Oulare waar hij de bal te ver voor zich uitspeelde, was de 0-0 ruststand een logisch gevolg.

SLORDIG
De tweede helft gaf aanvankelijk een zelfde beeld als de eerste helft. Willem II beperkte zich vooral tot tegenhouden en Vitesse ging slordig met de mogelijkheden om. Aan het begin van de tweede helft leed Jordens Peters balverlies, waarna Lewis Baker ongehinderd op doel kon schieten. Darryl Lachman haalde de bal echter op de doellijn weg. Even later ging een schot van Tighadouini naast en reageerde Jordens Peters alert toen Baker oog in oog met Lamprou stond. Naarmate de tijd verstreek ging Vitesse steeds onnauwkeuriger spelen. Willem II ging echter slordig met de geboden countermogelijkheden om.

DOLDWAZE SLOTFASE
Vijf minuten voor tijd brak Willem II de ban. Anouar Kali gaf vanaf het middenveld een fraaie dieptepass op Dico Koppers, die naar binnen kapte en keeper Eloy Room met een schot in de verre hoek verschalkte: 0-1. Het was het eerste echte schot op doel van de Tricolores. Daarna tikten de seconden weg en in de vier minuten extra tijd counterde Willem II er nog een keer op los. Obbi Oulare vertrok vanaf eigen helft en schoof de bal in de linkerhoek: 0-2. (EvdE)

ARNHEM - Vitesse - Willem II, Gelredome 11-02-2017. Voetbal, eredivisie voetbal seizoen 2016-2017. Obbi Oulare vreugde na zijn treffer.

ARNHEM – Vitesse – Willem II, Gelredome 11-02-2017. Voetbal, eredivisie voetbal seizoen 2016-2017. Obbi Oulare vreugde na zijn treffer.