In een uitverkocht huis heeft Willem II drie punten overgehouden aan de wedstrijd tegen PSV. In een moeilijke competitiefase incasseerden de geplaagde Eindhovenaren een nieuwe dreun: 2-1. Ché Nunnely maakte met zijn eerste twee doelpunten in Tilburgse dienst het verschil.

In een kolkend Koning Willem II stadion startte Willem II met Bart Nieuwkoop in plaats van de geschorste Driess Saddiki. Bij PSV ontbraken de geblesseerde Donyell Malen en Steven Bergwijn. Trainer Mark van Bommel slachtofferde keeper Jeroen Zoet ten faveure van Lars Unnerstall. De Duitser zag zijn clean sheet al na zeven minuten sneuvelen. Miquel Nelom stuurde Mats Köhlert de diepte in. De Duitser trok goed voor, waarna het voor Nunnely een koud kunstje was om Unnerstall het nakijken te geven: 1-0.

Uitschuifbenen 
Na de Tilbursge droomstart probeerde PSV snel orde op zaken te stellen. Het voerde de druk op, maar onder leiding van uitblinker Sebastian Holmén bleef de defensie fier overeind. De Zweed zat met zijn uitschuifbare benen overal tussen. Pas na een kleine twintig minuten zorgde Michal Sadilek voor het eerste gevaar, maar Timon Wellenreuther maakte zijn schot onschadelijk.

Ontsnapping
Er brak een rommelige fase aan met stevige overtredingen over en weer. PSV deed weinig met het vele balbezit, de finesse ontbrak om Willem II echt in de problemen te brengen. In de slotfase van de eerste helft ontsnapte Willem II tot twee keer toe aan de gelijkmaker. Eerst was het Bruma die zijn schot gekeerd zag worden door Wellenreuther. Even later eindigde een enorme pegel van Cody Gakpo op de lat.

Weer Nunnely
Ook na rust slaagde PSV er niet in om Willem II in de touwen te drukken. Sterker nog, met Mike Trésor Ndayishimiye en Mats Köhlert als grote aanjagers ging de thuisploeg op zoek naar meer. Na ruim een uur spelen bouwde Willem II de voorsprong uit. Ndayishimiye vond Köhlert die op zijn beurt Nunnely in staat stelde om zijn tweede treffer binnen te schieten: 2-0.

Frustratie
Bij het geplaagde PSV sloeg de frustratie toe. In korte tijd deelde scheidsrechter Kuipers vier gele kaarten uit aan de gasten. Van Bommel trachtte zijn ploeg met een dubbele wissel nieuw leven in te blazen. Met Gaston Pereiro en Kostas Mitroglou ging PSV wat opportunistischer spelen. Het spel werd er niet beter op. Toch mocht PSV blijven hopen toen Pereiro in de slotfase de aansluitingstreffer op het scorebord bracht. Met de moed de wanhoop pompte PSV de ene na de andere bal naar voren, maar de gelijkmaker bleef uit. Het betekende een nieuwe dreun voor PSV dat al zes wedstrijden achter elkaar niet tot winst kwam. Willem II stelt zich door de verdiende winst nog steviger in de subtop.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: