TILBURG – Op het eigen sportpark Spoordijk stond voor Willem II O14 vandaag de competitiewedstrijd tegen Ajax O14 op het programma. Mede door de goede eerste helft van de Tilburgers wisten ze de Amsterdammers op een gelijkspel, 2-2, te houden.

Ajax heeft een van de beste jeugdopleidingen van Nederland en is op papier dus altijd de favoriet. Tel daarbij op dat de ploeg uit Amsterdam hoger in de ranglijst staat. Ondanks de favorietenrol voor de Amsterdammers speelde Willem II met hun eigen strijdplan. “We hebben een spel idee wat we graag willen en dat maken we samen met de jongens. Op voorhand hebben we opgeschreven hoe we willen spelen, wat zijn onze sterke punten en hoe willen we die punten benutten. Hiermee maken wij een strijdplan voor de wedstrijd. Dat heeft vandaag goed gewerkt”, aldus trainer Paul Nuijten.

Goede eerste helft

Ondanks dat Ajax op papier de betere ploeg is, ging de wedstrijd gelijk op en kregen beide ploegen veel kansen. Willem II had de 1-0 kunnen scoren na een 1 op 1 situatie, maar de bal wilde er niet in. Toch waren het de Tilburgers die in de 1ste helft op voorsprong kwamen. Volgens Nuijten meer dan terecht. “De eerste helft ging gelijkwaardig op, maar wij kregen meer kansen dan Ajax. Uiteindelijk benutten wij de kansen en kwamen we op een fraaie manier op 1-0. En met die voorsprong zijn we ook gaan rusten.”

Ajax feller

In de tweede helft kwam Ajax beter uit de kleedkamer dan Willem II en speelden wat feller dan in de 1ste helft. Hierdoor werd het spel bij Willem II wat onrustiger, wat leidde tot een 1-2 voorsprong voor Ajax. “Waar wij in de 1ste helft de betere ploeg waren, was Ajax dat in de tweede helft. Na 1-2 kregen wij weer wat grip op de wedstrijd en hing de 2-2 in de lucht. Ajax maakte het toen ons wat makkelijker, doordat ze een rode kaart kregen. We hebben van de overtalsituatie geprofiteerd en de 2-2 kunnen scoren”, volgens Nuijten.

Terechte uitslag

Gezien het spelbeeld van de wedstrijd is het gelijkspel een terechte uitslag. Trainer Nuijten kan leven met een gelijkspel, maar vond het ook verdiend geweest als zijn ploeg de drie punten in huis hield. “Ik denk dat 2-2 wel terecht is, maar wij hadden zeker meer verdiend op basis van hoe we de eerste helft hebben gespeeld. Maar met een 2-2 tegen Ajax moet je als Willem II gewoon tevreden mee zijn. Het belangrijkste vind ik toch, dat de spelers prima hebben gespeeld. En hetgeen waar we aan wilden werken, dat deden de spelers hartstikke goed. Ik ben dus uitermate tevreden met het spel van mijn ploeg.”

Door: Niels Verzijlberg | @NVerzijlberg

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;