TILBURG – Afgelopen zaterdag stond voor Willem II O12 de derby tegen NAC Breda O12 op het programma. De aartsrivaal uit Breda ging uiteindelijk met de winst ervan door: 10-12. Ondanks de verliespartij was trainer Daan van Oudheusden erg tevreden over de wedstrijd: “De jongens gaven alles wat ze hadden en dat leidden soms tot slordigheidsfoutjes, maar over het algemeen speelden ze goed.”

Waar de derby bij het 1ste elftal altijd met veel spanning naar toe wordt geleefd, was dit bij de O12 ook het geval. “De wedstrijd leefde bij de groep enorm en de jongens hadden veel energie om de wedstrijd te spelen. Wij, als staf zijnde, zeggen vooral om met veel plezier te voetballen en dat de uitslag van ondergeschikt belang is. Natuurlijk is winnen leuk, maar het gaat bij ons vooral om het groeiproces en het plezier bij de spelers”, aldus Van Oudheusden.

Samen elke dag beter worden

Bij de Willem II Voetbalacademie staat ontwikkeling hoog in het vaandel. Elke dag worden de spelers zo goed mogelijk begeleid, om zich elke dag te verbeteren. Winnen is hierbij van ondergeschikt belang. Niet voor niks luidt de slogan van de Willem II Voetbalacademie als volgt: “samen elke dag beter worden”.  Ook trainer Van Oudheusden focust zich vooral op de progressie bij de spelers. “Het gaat bij ons echt om de ontwikkeling van de spelers. Wij willen tijdens de wedstrijd graag de doelen bereiken, die wij voor die week hebben gesteld. We moeten goed spelen en daarmee vooruitgang boeken. Het resultaat zal dan vanzelf komen.”

Intensief, fel en slordig

De wedstrijd tussen de aartsrivalen werd gespeeld volgens de spelvorm ‘Twin Games’. Hierbij wordt het team in tweeën gesplitst, waardoor er twee wedstrijden tegelijk op een kwart veld worden gespeeld. Hierdoor was de wedstrijd erg intensief en aan het eind van de wedstrijd kon je dat ook aan de spelers zien. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en speelden met veel passie de wedstrijd. “Het was op beide veldjes een leuke wedstrijd en ik denk dat de toeschouwers net als mij van de wedstrijden hebben genoten”, aldus Van Oudheusden.

Door: Niels Verzijlberg | @NVerzijlberg

Meer foto’s bekijken, eventueel nabestelling kan HIER.

TILBURG - Willem II o12 - NAC o12 11-11-2017. Spoordijk 30, voetbal.