Willem II heeft de eerste overwinning van het kalenderjaar geboekt. Lang leek het erop dat de thuisclub zich net als in de heenwedstrijd stuk zou bijten op Sparta. Tot twee keer toe kwamen de Rotterdammers terug van een achterstand. In de blessuretijd was invaller Thom Haye toch de gevierde man: 3-2.

Trainer Erwin van de Looi verkoos ‘linksbuiten’ Dico Koppers boven Thom Haye. Erik Falkenburg keerde terug in de basis als aanvallende middenvelder. Bij Sparta ontbrak de geschorste trainer Alex Pastoor. Assistent Michael Reiziger nam de honneurs waar op de bank.

TEGENDRAADS
Groots was het niet, spannender des te meer. Sparta verkeert al maandenlang in zwaar weer en Willem II kwam moeizaam uit de winterstop. Het duurde ruim een kwartier voordat de wedstrijd tot ontbranding kwam. Met een afgemeten voorzet vanaf de linkerkant bewees Koppers het gelijk van trainer Van de Looi. Hij legde de bal panklaar op het hoofd van Fran Sol die tegendraads raak kopte: 1-0. De vreugde was van korte duur, want drie minuten later leidde slordig balverlies de gelijkmaker in. Vanaf de rechterkant van het strafschopgebied vond El Azzouzi de verre hoek: 1-1.

ONDERKANT LAT
Bijna vond Jordy Croux een snel antwoord op de tegentreffer, maar zijn vrije trap eindigde buiten bereik van keeper Kortsmit tegen de onderkant van de lat. Op slag van rust mocht Erik Falkenburg een vrije trap nemen. Kortsmit redde ten koste van een corner. Die werd nog afgeslagen, maar bij de volgende hoekschop kreeg Sparta de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied. Darryl Lachman schoot fraai raak uit de draai: 2-1.

ROTTERDAMSE VEERKRACHT
Na rust koesterde Willem II de voorsprong. De thuisclub had aanvankelijk weinig te vrezen.. De bekerperikelen van Sparta leken hun tol te eisen, want de Rotterdammers konden geen vuist maken. Misschien liet Willem II zich wel in slaap sussen door de gasten, want vanuit het niets toonden ze opnieuw veerkracht. De Spartanen kwamen op gelijke hoogte door een vrije trap van aanvoerder Thomas Verhaar: 2-2.

ZOETE WRAAK
Willem II had nog ruim twintig minuten om Sparta alsnog op de knieën te dwingen. De thuisclub drong wel aan, maar moest beducht blijven op de omschakeling. Toch sleepte Willem II in extremis de volle winst uit het vuur. Kortsmit keerde een kopbal van Erik Falkenburg, maar in de rebound bracht de ex-Spartaan de bal terug in de doelmond. Invaller Thom Haye was er als de kippen bij om zijn gram te halen: 3-2. Trainer Van de Looi was een gelukkig man: de zoete wraak van Haye was te danken aan zijn gouden wissel.