Willem II kent door een 2-1 overwinning op FC Groningen zijn beste seizoenstart sinds 2003 . Lang was de Tilburgse club heer en meester, maar in de slotfase ging het nog bijna mis. Voor rust scoorden Kwasi Wriedt en Driess Saddiki voor de thuisclub. Tomas Suslov schoot na rust de 2-1 eindstand op het scorebord. Met tien punten uit vijf wedstrijden nestelen de Tricolores zich in de subtop van de Eredivisie.

In een kolkend Koning Willem II stadion beleefde Willem II een bliksemstart. Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh zag vanaf het begin met grote regelmaat vrijstaande Willem II-spelers in zijn zestienmetergebied. De eerste kans was een kopbal van Görkem Saglam, die hij nog tot corner wist te tikken. In de vijfde minuut was het toch raak. Kwasi Wriedt vond tussen de benen van de Groningen keeper het net: 1-0. Het was het snelste doelpunt van Willem II sinds de openingstreffer van Fran Sol op 1 december 2018 tijdens de wedstrijd AZ – Willem II.

Beloning
Na een halfuur slaagde Driess Saddiki er in Willem II te belonen voor een goede eerste helft. De middenvelder verdubbelde de voorsprong na een prachtige assist van Wriedt: 2-0. In het resterende deel van de eerste helft bleef Willem II de betere ploeg, maar het bleef wel opletten geblazen voor de Groningse voorwaartsen, die enkele kleine kansjes bij elkaar voetbalden.

Groningen de baas
In de tweede helft toonde de wedstrijd een ander gezicht. FC Groningen kreeg het voor elkaar de thuisclub op eigen helft terug te dringen. Tomas Suslov kon simpel scoren nadat hij de bal door Timon Wellenreuther in de voeten geschoten kreeg: 2-1. Daarna was het nog een halfuur billen knijpen.

Slotfase
Met vijf wissels probeerden beide trainers nog wijziging in de stand te krijgen. In de slotfase was invaller Max Svensson uit een counter dicht bij de 3-1. FC Groningen ontwikkelde veel druk, maar creëerde geen kansen. Na vier minuten blessuretijd vond scheidsrechter Jeroen Manschot het welletjes en kon Willem II zijn derde overwinning in het prille seizoen gaan vieren.