Willem II heeft tegen de nummer drie van de Eredivisie AZ niet weten te verrassen. Binnen een kwartier stond de 0-2 eindstand op het scorebord. Willem II blijft door dit resultaat op de veertiende plaats staan.

AZ, met gelegenheidsspits Mats Seuntjens op de plaats van de geschorste Wout Weghorst, kwam sterk uit de startblokken. Na zes minuten was het al raak. Na een goede steekbal van Alireza Jahanbakhsh was het voor Seuntjens een koud kunstje de bal onder Mattijs Branderhorst door in het doel te schuiven: 0-1. Het tweede doelpunt was bijna een kopie van het eerste, met dit keer de voor AZ debuterende Oussama Idrissi als aangever en Jahanbakhsh als afmaker: 0-2.

Aansluitingstreffer
In het restant van de eerste helft kreeg de ploeg uit Alkmaar dotten van kansen om de voorsprong te vergroten. Toch was het Willem II dat bijna terug in de wedstrijd zat na een kopbal van Bartholomew Ogbeche. De inzet van de Nigeriaan leek over de doellijn én tegen de bovenarm van Seuntjens te zijn geweest, maar de arbitrage zag er niets in.

Wissel Ogbeche
Trainer Erwin van de Looi haalde na een uur spelen Ogbeche naar de kant en bracht Thom Haye in het veld als diens vervanger. Van de Looi lichtte na afloop van de wedstrijd die wissel toe. ‘Bartholomew komt terug van een blessure die hij voor de winterstop opliep. Hij zit op het randje en we besloten hem van het veld te halen om ‘m met het oog op de komende wedstrijden tegen Roda JC en Sparta te sparen.’

Slotfase
Waar een wedstrijd in de tweede helft nog wel eens van gezicht veranderd, was dat deze keer niet het geval. De gasten bleven uitblinken in het creëren van kansen en troffen regelmatig de goed keepende Mattijs Branderhorst op hun weg. Vlak voor tijd kreeg Fran Sol nog eens kans, maar ook de Spanjaard wist niet meer te zorgen voor een spannende slotfase.

Klik op de eerste foto om de serie in een slede-show te bekijken: