Loon op Zand- Op het terrein van UNO Animo werkte Willem II vandaag een oefenduel af tegen FC Eindhoven. Dankzij een late treffer van Calcan eindigde de wedstrijd in 1-1.

Het oefenduel eindigde niet zoals een voetbalwedstrijd moet eindigen. Keeper Guy Smit liep bij een botsing met Emre Bostanci een dubbele beenbreuk op. Vanwege deze ernstige blessure floot de scheidsrechter in de 87e minuut al af. Zowel de verzorgers van Willem II als van Eindhoven rende onmiddellijk naar de keeper toe. Uiteindelijk is Smit met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Genoeg kansen

De eerste helft ging het spel op en neer. Zowel FC Eindhoven als Willem II hadden genoeg kansen. Waar de Tilburgers de kansen via Kali en Tsimikas niet afmaakten deden de Eindhovenaren dat wel. Via een snelle counter kwam de bal bij Van Landschoot die naar binnen liep en de bal in de korte hoek schoot.

Geflatteerd

Ook in de 2de helft bleef Willem II slordig in de afwerking. Wel was Willem II sterker dan Eindhoven die vooral counterde. Calcan maakte vlak voor het einde van de wedstrijd de verdiende treffer. Jordens Peters vond dat de uitslag geflatteerd was. “Ik sprak ook met de jongens van Eindhoven. Die zeiden dat ze het in de eerste helft heel zwaar hadden. Toch bleven ze goed in de wedstrijd. We kregen genoeg kansen maar weten ze niet te benutten. Qua kansen hadden we deze wedstrijd gewoon moeten winnen.”

Positief gestemd

Ondanks de nederlaag is Peters tot nu toe tevreden met de voorbereiding. “We hebben deze week heel zwaar getraind en dat zie je in het veld ook wel terug. Maar daar worden we wel fitter van.” Willem II heeft nog 4 weken om zich voor te bereiden op de eerste wedstrijd in de Eredivisie. Volgens Peters zullen bij de volgende oefenwedstrijden de A-selectie 90 minuten spelen.

Door: Niels Verzijlberg | @NielsTilburg