Tilburg 16 mei 2015,

Willem II C1 speelde vanavond in het Koning Willem II Stadion de finale om de Jeugdcup C-Junioren. Tegenstander was Landskampioen Ajax C1 en de Tricolores deden absoluut niet onder voor de ploeg uit de hoofdstad. Zakaria Aboukhlal zette Willem II na een goede loopactie op 1-0, maar drie minuten bracht Juan Famillio-Castillio de ploegen weer in balans. Beide ploegen kregen gedurende de wedstrijd meerdere kansen, waarbij Willem II de gevaarlijkste voor haar rekening nam. In de slotfase van de eerste helft bracht Richonell Magaret de ruststand van 1-2 op het scorebord. Na de thee golfde het spel op en neer en was het opnieuw Willem II de gevaarlijkste ploeg. In de slotfase ontbeerde het de Tricolores voor het scoren van de gelijkmaker aan het nodige geluk. De wedstrijd eindigde daardoor in 1-2, maar die uitslag doet niets af aan het prima seizoen wat de C1 in 2014 – 2015 doormaakt. Najaarskampioen geworden in 2014 en behalen Bekerfinale in 2015 zijn prestaties om trots op te zijn.

In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er niet zoveel binnen de lijnen. Beide teams tasten elkaars bedoelingen af, waardoor het spel zich vooral afspeelde op het middenveld. In de 20e minuut werd Zakaria Aboukhlal diep gestuurd en na een goede loopactie rondde hij doeltreffend af. Na dit openingsdoelpunt was ook de wedstrijd gelijk ook open, want drie minuten kwamen de gasten alweer langszij. Juan Familio-Castillo kopte de bal uit een voorzet in de lange hoek binnen. Hierna ontwikkelde zich een wedstrijd tussen twee ploegen die wilden voetbal en daardoor ook meerdere kansen creëerden. Ajax kwam op een gunstig en mentaal goed moment op voorsprong, toen Richonell Margaret in de 32e minuut vanuit een rebound de ruststand op 1-2 bracht.

In de tweede helft ging Willem II met veel inzet en strijd op zoek naar de gelijkmaker. Iets te fanatiek naar de mening van de scheidsrechter, die Zakaria Aboukhlal, Dirk Pijnenburg, Jordy Hulsman en Colin van Gelderen geel gaf. Het slotoffensief van de Tricolores bracht bijna de gelijkmaker voor de ploeg van trainer Jos Bogers, Eerst redde Terence Meuwese met de vingertoppen op een schot van Sheraino Servania en de daaruit volgende hoekschop leek de bal na een kopbal over de lijn te zijn. Scheidsrechter van Dee wuifde het appèl voor een doelpunt echter weg, zodat Ajax C1 er na het Kampioenschap ook met de Beker aan de haal ging.

Tekst: WII/H. v. Meel.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken.