VUURWERK
Nadat de spelers op de laatste training al waren ontvangen met het nodige vuurwerk, werd dit bij het betreden van het veld voor de wedstrijd nog eens dunnetjes overgedaan. De spelers lieten van meet af aan zien wie er baas was in Tilburg en schoten flitsend uit de startblokken met goed positiespel en de nodige kansen. Freek Heerkens, Erik Falkenburg, Funso Ojo en Lucas Andersen stelden Keeper Jelle ten Rouwelaar op de proef of misten het NAC Breda doel op een haar. De gasten stelden hier in de eerste helft twee kansen tegenover van Sjoerd Ars. Maar het wachten was op de openingstreffer die even voor rust viel vanaf het hoofd van Freek Heerkens: 1-0.

AANHOUDENDE DRUK
Waar Willem II in eerdere wedstrijden na op voorsprong te zijn gekomen achteruit liep, speelden ze nu met veel druk en op de aanval met als doel de wedstrijd in het slot te gooien. Nadat een doelpunt van Sjoerd Ars werd geannuleerd voor buitenspel, kreeg Lucas Andersen een prima mogelijkheid op de tweede treffer.
Hij wist met zijn lob Ten Rouwelaar echter niet te verschalken. Na een schot voorlangs van Anouar Kali en schot van Lucas Andersen was het raak door spits Erik Falkenburg die uit een scrimmage wist te scoren: 2-0. Nauwelijks vijf minuten later leek de wedstrijd beslist nadat wederom Erik Falkenburg na een schitterende pas de doelman omspeelde en uit een moeilijke hoek binnenschoot: 3-0.
Echter direct na de aftrap bracht Divine Naah met een schuiver de 3-1 op het scorebord.

BIBBEREN
Hoewel Willem II ook het laatste kwartier de betere ploeg was, bleef het voor het Willem II kamp bibberen. NAC Breda ging alles of niets spelen, want een treffer zou voldoende zijn voor promotie. Er kwamen ook een paar kansen, maar Kevin Brands kopte vrijstaand naast en bij een omhaal van Sjoerd Ars stond doelman Kostas Lamprou zijn mannetje door de bal uit de benedenhoek te tikken.
Ook de maar liefst vier minuten blessuretijd bracht geen verandering meer in de stand.

FEEST
Daarna barste het volksfeest in het Koning Willem II stadion los. Supporters omhelsden de spelers alsof ze kampioen waren geworden. Zo voelde het ook in Tilburg. Handhaving in de eredivisie ten koste van aartsrivaal NAC Breda en niet meer afhankelijk van de uitspraak van de rechter in het kort geding dat FC Twente heeft aangespannen. Na een lange Brabantse nacht in het feestgedruis kunnen morgen de voorbereidingen starten voor het seizoen 2016-2017 in de eredivisie!

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;