Tilburg, 10 maart 2015 – Meer dan 60 meiden en vrouwen namen zondag 8 maart – Internationale Vrouwendag – deel aan de speciale BasketbalClinic van en voor meiden van Basketbalclub High Five. De Clinic werd georganiseerd in het kader van de ‘Bal Zoekt Vrouw’ Wervingscampagne. Jacobine Klerkx en Karin Kuijt, beide spelend in het Nederlands team en teamgenoten bij eredivisionist Lekdetec, gaven op deze middag in een volle zaal van Sportcentrum Reeshof les in basketbalvaardigheden aan 62 enthousiaste meiden en vrouwen variërend van 3 tot 55 jaar. Na afloop van de clinic stroomden bij High Five de aanmeldingen voor de speciale beginnerscursus voor meiden binnen. De club spreekt van een geslaagde actie.

Met name het aantal deelneemsters in de leeftijdscategorie tot 14  jaar was erg goed vertegenwoordigd en erg enthousiast. Eline (9 jaar) en Meryem (13 jaar): “we zijn blij dat we gekomen zijn. Het was super! Basketbal is stoer. De coaches gaven leuk les en we hebben aardig wat geleerd. We willen ook gaan basketballen en ooit zo goed worden als de twee internationals.” Ook Sophie (9 jaar) en haar moeder waren enthousiast. Sophie: “ik hockey maar dit vond ik zeker zo leuk. Ook omdat ik dit samen met mijn moeder kon doen. Als ik er tijd voor heb, wil ik ook op basketbal en mijn moeder heeft zich nu al aangemeld voor het damesteam van High Five.”

Ook toppers Jacobine en Karin kijken terug op een geslaagde middag: “We vinden het altijd leuk om ons enthousiasme voor de basketbalsport op anderen over te brengen. Daarom werken we ook mee aan zo’n clinic. We zijn erg verrast door de hoge opkomst en de goede, aanstekelijke sfeer deze middag. We gunnen dit iedere basketbalclub in Nederland, want overal waar we komen zien we dat er beduidend minder meiden- dan herenteams zijn.”                                                                                                                                                                

Direct na afloop van de clinic stroomden de eerste aanmeldingen bij de club binnen. Voorzitter Jacomijn Kuiper: “ We hebben veel tijd en energie in onze wervingscampagne gestoken en het is natuurlijk fijn om te zien dat het vruchten afwerpt. Met de campagne blijven we gewoon doorgaan. Hopelijk hebben we dan in het nieuwe competitieseizoen nog meer meidenteams. Bij de allerjongsten tot 12 jaar en bij het vrouwenteam loopt het qua aanmeldingen heel goed, maar met name in de leeftijdscategorie 13 tot 18 jaar zouden we het heel leuk vinden nog meer meiden bij de club te verwelkomen.”

Klik op de foto om een diavoorstelling te bekijken.