Dit strijdlied uit een grijs verleden leek afgelopen zaterdag weer van toepassing in het Tilburgse T-Kwadraat. Een volgepakte tribune en volop sfeer ontketende een ware heksenketel. Maar waar die fantastische ambiance de spelers van Volley Tilburg Heren-1 aanvankelijk enigszins leek te verlammen, werd er toch keurig met 3-1 gewonnen van Webton.  

De eerste set was een waar foutenfestival. Desondanks bleef Volley Tilburg lang in het spoor van de club uit Hengelo. Tot een fraaie serie sprongopslagen de Tilburgers definitief de das omdeed: 16-25.

In set 2 bleef het spel van Volley Tilburg angstig en bij een stand van 11-14 greep coach Ronald Vermeulen in. Zijn oproep om toch vooral als één team te blijven spelen wierp zijn vruchten af. Achtereenvolgens waren het Sjors den Dubbelden en Dennis van Gool die hun team met een goede servicereeks ‘erop-en-erover brachten; 25-18.

Die goede lijn werd in set drie doorgetrokken. Dankzij goede services, sterk verdedigend werk en harde klappen van met name Alessandro Masciadri en Niels van de Sande werden er vele gaten in de defensie van Webton geslagen, waarna 25-18 op het scorebord verscheen.

De vierde set ging weer lang gelijk op. Maar na de ergernis over een dubieuze arbitrale beslissing zette Lucas Vermeulen zijn irritatie om in vijf snoeiharde sprongservices. Welke wissels de coach van Webton ook probeerde, zijn passers hadden geen antwoord op zoveel geweld en de set werd met 25-23 door Volley Tilburg gewonnen.

Volgende week staat een nieuwe topper op het programma: HLB van Daal. Bij de buren uit Den Dungen zal alles op alles gezet moeten worden om een goed resultaat te halen. De wedstrijd start om 20:00 uur in sporthal De Misse.