De heren van Volley Tilburg speelden afgelopen zaterdag de inhaalwedstrijd tegen Vocasa uit Nijmegen. Twee weken geleden was Tilburg in Nijmegen veel te sterk (0-3). Ook gisteren bleven alle punten, ondanks een slap begin van de wedstrijd, in Tilburg. Dit keer werd het 3-1. Tilburg is nu vierde en de degradatiezorgen voor Vocasa zijn toegenomen.

De eerste set begon Tilburg ongekend slecht. Vocasa nam al snel een kleine voorsprong en bouwde die gestaag uit. Een waar Tilburgs foutenfestival leidde zelfs tot een 12-22 (!) achterstand. Pas op die stand rechtte Tilburg de rug. Met een fraaie servicebeurt van Alessandro Masciadri, waarin hij ook nog twee keer een ‘pipe’ binnensloeg, halveerde Tilburg die achterstand. Langzaam werd het gat verder gedicht, maar uiteindelijk ging de set toch met 23-25 naar de Nijmegenaren.

De opgaande lijn werd in de tweede set doorgetrokken. Volley Tilburg haalde weer het niveau van de afgelopen wedstrijden en denderde door. Het gat werd direct geslagen: de eerste servicebeurt van Sjors den Dubbelden leverde een 5-0 voorsprong op. Halverwege de set zette Vocasa nog even aan, maar uiteindelijk werd het 25-20.

In set 3 en 4 kon Vocasa in het begin aardig bijblijven, maar in beide sets was Volley Tilburg de bovenliggende ploeg. In de slotfase werd een voorsprong genomen en verder uitgebouwd. Na 25-16 en 25-20 kon Volley Tilburg weer drie punten toevoegen aan het puntentotaal. De ploeg wipte over Dio Bedum heen en staat nu vierde.  

Slotoffensief
De Tilburgers kunnen zich nu opmaken voor een serie zware wedstrijden. Die begint zaterdag in Koog aan de Zaan tegen nummer twee Zaanstad. Volley Tilburg zal tot het uiterste moeten gaan om ook van de titelkandidaat punten af te snoepen en zodoende in de race te blijven voor een top-drieklassering.   

Door: Leon de Leijer