Afgelopen weekend stond bol van het veldlopen tijdens de Loket.nl Warandeloop Tilburg Het evenement, dat dit jaar werd gehouden in de Beekse Bergen, ging op vrijdag traditioneel van start met ‘Warande by Night. Even opvallend was de Safarirun, die op zondagochtend werd gehouden.

Het zwaartepunt van de Warandeloop lag echter als vanouds op de zondag met onder andere de internationale crossgala’s voor mannen en vrouwen. De zaterdag was ingeruimd voor een grote diversiteit aan evenementen: Nordic walking, recreatieve- en jeugdlopen, een G-loop en een wedstrijd voor Masters. Waar ‘Warande by Night’ in de avond stond geprogrammeerd, deden op zondagochtend ongeveer 600 lopers mee aan de Safarirun: een funrun langs en door de dierenverblijven van Safaripark Beekse Bergen. In totaal hadden zo’n 6.000 deelnemers zich ingeschreven voor een van de onderdelen.

2019: Warandeloop weer in Tilburg?
In 2018 worden de Europese kampioenschappen Cross in de Beekse Bergen gehouden. Dit feit, gecombineerd met de beperkte ruimte in de Oude Warande, was voor de organisatie de reden om dit jaar al ‘proef te draaien’ met het EK-parcours. Race-director Bart Vennix: ‘Heel jammer, want de Oude Warande is een geweldige locatie. Maar hopelijk zijn we in 2019 weer terug in Tilburg. Welke locatie dat wordt is nog even afwachten. De bal ligt bij de gemeente.’

En misschien is dat wel jammer. Want het publiek heeft in de Beekse Bergen een goed zicht op het parcours. Het beeld van de lopers langs de waterlijn levert fantastische plaatjes op en tegelijkertijd kan iedereen de lopers bijna aanraken. Een waterig zonnetje maakt het beeld compleet.

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: