Warande by Night is toe aan alweer haar vijfde editie. Waar het begon als een kleine avondloop in de Oude Warande, is Warande by Night anno 2018 uitgegroeid tot een avondvullende fun run. Vorig jaar kwamen er bijna 1.000 deelnemers op af. De organisatie pakt nu groots uit voor de vijfde verjaardag, op vrijdagavond 23 november bij Beekse Bergen.

Piraten en pitstops
Warande by Night kent dit jaar een nieuw thema: piraten. Dat thema is vertaald naar de openingsshow en naar het entertainment onderweg, in de vorm van ‘pitstops’. “Samen met Imagination Lab hebben we maar liefst negen bijzondere pitstops onderweg weten te creëren,” aldus Tijs van Erve, coördinator Warande by Night. Gevraagd naar deze pitstops, antwoordt Van Erve: “Dat blijft een verrassing voor de deelnemers, maar met namen als Pirates got talent, Mermaid on tour en Sea battle kunnen zij hier alvast over fantaseren. Zeker is dat de deelnemers hun ogen uit zullen kijken en sommige elementen hebben juist een interactief karakter.”

Show
Voordat zij het uitgelichte bos in lopen, worden de Warande by Night-runners getrakteerd op een bijzondere openingsshow met licht en geluid. Deze show wordt al jaren verzorgd door JK Productions. “De openingsshow is helemaal aangepast op het thema, wij kunnen niet wachten om hem aan het publiek te tonen.” De combinatie van show, cultuur en sport maakt Warande by Night uniek en dat is voor de stad Tilburg ook al jaren een belangrijke reden het evenement te ondersteunen.

‘Tilburgs feestje’
Na het passeren van de finish gaat iedereen naar binnen bij het Event Center, waar tot 23.00 uur gedanst wordt. Ook de Afterparty staat volledig in het teken van het piraten-thema. “We vermoeden dat een deel van de deelnemers de energie spaart voor de Afterparty, zo los gaat het ieder jaar. En dat vinden wij alleen maar mooi; een echt Tilburgs feestje”.

Korting
Deelname aan Warande by Night kost 25 euro en je krijgt hiervoor onder meer een exclusief running shirt. Wanneer je nu inschrijft krijg je nog een korting van 5 euro waardoor je uiteindelijk 20 euro betaalt. Meer informatie vind je op www.warandebynight.nl

Warande by Night is het eerste onderdeel van de Vidiled Warandeloop Tilburg op 23, 24 en 25 november bij Beekse Bergen. Verspreid over het weekend vinden vele onderdelen plaats voor deelnemers van jong tot oud en van prof tot recreant. Op zondagochtend is er ook nog de spectaculaire Safari Run. Informatie over de Warandeloop Tilburg vind je op www.warandeloop.nl.