Op donderdag 13 september organiseert Sportbedrijf Tilburg i.s.m. Steunpunt Aangepast Sporten een bijeenkomst waarin voorlichting wordt gegeven over het inzetten van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) om mensen met diabetes en andere chronische aandoeningen te stimuleren om meer te gaan bewegen. Tevens wordt een nieuwe wandelapp gelanceerd, een burgerinitiatief waarmee meer mensen worden gestimuleerd te gaan wandelen. 

Bas van de Goor

Bas van de Goor, oud-volleybalinternational en tevens oprichter van de Bas van de Goor Foundation, komt een inspirerend verhaal vertellen over de laagdrempelige, effectieve wandelinterventie wat de NDC is. Hij vertelt kort en bondig over het wat, hoe en waarom van de Challenge en het bijbehorende programma. De bijeenkomst richt zich op organisaties uit Tilburg en de regio Midden-Brabant die belang zien bij het inzetten van deze wandelinterventie. Ook wethouder Sport, Erik de Ridder, is aanwezig tijdens deze bijeenkomst.

Wandelapp

Tijdens de bijeenkomst wordt de app “Wandelen in de Wijk” gelanceerd. Deze app kan dienen als ondersteuning voor het loopprogramma dat onderdeel uitmaakt van de Challenge. De app is een burgerinitiatief van Peter Mathijssen die i.s.m. het Sportbedrijf Tilburg en Steunpunt aangepast Sporten tot stand is gekomen. Wandelen wordt hierdoor laagdrempeliger en men leert nieuwe wandelroutes in de wijken van Tilburg kennen. Mochten wandelaars ideeën hebben over nieuwe routes kunnen deze worden toegevoegd in de app.

Decathlon Aangepast Sporten plein

Tijdens de Nationale Sportweek (15 t/m 29 september) wordt op zaterdag 22 september een sportevenement georganiseerd door het Steunpunt Aangepast sporten en de gemeente Tilburg i.s.m. sportwinkel Decathlon, diverse sportaanbieders en andere plaatselijke bedrijven. Vanaf 12.00 uur wordt er hulp geboden bij het installeren van de wandelapp. Men kan een spiksplinternieuwe wandelroute van 5 of 7,5 km door het centrum van Tilburg gaan wandelen en natuurlijk ook downloaden!

Op het Pieter Vreedeplein vinden dan ook van 12.30-16.00 uur demonstraties en clinics plaats door aangepast sportaanbieders om meer bekendheid te geven aan het sportaanbod voor mensen met een beperking of chronische aandoening.

De bijeenkomst en lancering van de wandelapp op donderdag 13 september vinden plaats in Wijkcentrum Koningshaven, Kruisvaardersstraat 32c in Tilburg Het duurt van 16.00 tot 18.00 uur.