Zonder de nog steeds geblesseerde Niels van de Sande reisde Volley Tilburg afgelopen zaterdag af naar Bedum voor de meest noordelijke uitwedstrijd van dit seizoen. Daar wachtte een fanatieke tegenstander, die uit was op revanche voor de eerder geleden 3-0 nederlaag in Tilburg. En een grote, maar zeker ook fanatieke supportersschare, kreeg een spannend volleybalgevecht voorgeschoteld dat, mede door de vocale ondersteuning van de tribunes, met 3-2 gewonnen werd door Dio Bedum.

De eerste set was er voor Volley Tilburg een om snel te vergeten. Een waar Tilburgs foutenfestival, onder andere met zeven foute services, leidde tot een 22-25 setwinst voor Dio Bedum. Dat gebeurde onder andere door een puntje of acht te scoren via de handen van de blokkering.

Bijzonder moment
In set 2 leken de Tilburgers zich te herstellen en waren halverwege de set op weg naar setwinst. Een 16-11 voorsprong was echter niet aan hen besteed. Op die stand kwam de Groningse nummer 9 aan de service. Hij serveerde maar liefst acht keer op rij. Overigens leverde die servicebeurt 9 punten op. Halverwege de servicereeks was er immers een bijzonder moment. Sjors den Dubbelden haalde de service terug na een duidelijke touché. De scheidsrechter had die niet gezien, kan gebeuren. Maar wat je zelden of nooit ziet is de sportieve geste van nummer 7 van Dio. Hij gaf duidelijk zichtbaar aan dat hij de bal geraakt had. Maar dat gebaar negeerde de scheidsrechter helaas. In de commotie die daarop ontstond viel nog een rode kaart voor Volley Tilburg. Eindstand; 23-25 voor Dio.

Deze domper wisten de Tilburgse mannen goed op te vangen en ze knokten zich uitstekend terug in de wedstrijd. Set 3 werd uitgeserveerd door de in het veld gekomen Marijn Ewijk, die zelf vanaf ‘the pipe’ het 25e  punt scoorde (25-21). Set 4 werd eveneens gewonnen met 25-21, onder andere door een ijzersterke servicebeurt van Gijs Moonen.

In de beslissende vijfde set was Volley Tilburg het weer even kwijt. Al snel nam Dio een 5-1 voorsprong.  En weer rechtte het team de rug en kwam terug tot 11-11. En leek zelfs met 12-11 voor te komen via een slimme tikbal van Gijs Moonen. Die werd echter afgefloten omdat libero Roland Lucassen, die de bal overnam van spelverdeler Lucas Vermeulen, met een voet in de 3-meter zou hebben gestaan. Toen vervolgens nog een service van Dio via de netband loodrecht naar beneden viel was het verzet van Volley Tilburg: 13-15 en een 2-3 nederlaag.