In navolging van het jaar van de sportvrijwilliger in 2016, vindt van 8 tot en met 14 mei voor de tweede keer de jaarlijkse Complimentenweek plaats in Tilburg. Op maandag 8 mei is de Complimentenweek 2017 officieel van start gegaan en hebben deelnemende verenigingen de gepersonaliseerde pakketten met materialen opgehaald. Een week lang zullen 21 Tilburgse sportverenigingen hun vrijwilligers op allerlei manieren bedanken voor de vaak jarenlange en tomeloze inzet.

In de Tilburgse binnenstad hangen per vereniging twee abri’s met een boodschap gericht aan een of meerdere sportvrijwilligers. Deze week zullen de verenigingen en het team Verenigingsondersteuning via social media dagelijks aandacht besteden aan sportvrijwilligers. Wethouder Hans Kokke en de Braboneger hebben speciaal voor deze week een filmpje opgenomen, dat in de loop van deze week op social media zal verschijnen.

Dit initiatief van het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg heeft als doel om meer waardering te krijgen voor de sportvrijwilliger.