Op maandag 9 april is de jaarlijkse Complimentenweek voor de derde keer van start gegaan in Tilburg. De deelnemende sportverenigingen hebben in het café van de Tilburg Trappers hun gepersonaliseerde pakketten met materialen in ontvangst genomen. Er zijn foto’s gemaakt en korte videoboodschappen opgenomen waarin vrijwilligers van sportverenigingen persoonlijk worden bedankt. Deze hele week zetten de verenigingen hun vrijwilligers op allerlei creatieve manieren in het zonnetje voor de vaak jarenlange en tomeloze inspanningen.

Dit jaar is de teller van het aantal inschrijvingen opgelopen tot maar liefst 34 Tilburgse sportverenigingen. “We zien dat verenigingen steeds meer aandacht besteden aan hun vrijwilligers. Dit merken we onder andere aan het aantal inschrijvingen voor onze cursussen en de deelname aan de Complimentenweek” aldus Annelies den Biggelaar, verenigingsondersteuner van het Sportbedrijf gemeente Tilburg.

In de Tilburgse binnenstad hangt per vereniging een abri met een boodschap gericht aan een of meerdere sportvrijwilligers. Deze week zullen de verenigingen en het team Verenigingsondersteuning via social media dagelijks aandacht besteden aan sportvrijwilligers. Wethouder Hans Kokke heeft een filmpje opgenomen, wat het startsein vormt voor een kettingreactie aan complimenten op Facebook, waarbij de complimenten worden doorgegeven van vrijwilliger naar vrijwilliger.

Dit initiatief van het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg heeft als doel om meer waardering te krijgen voor vrijwilligers bij sportverenigingen.