Op zaterdag 22 april ging het in het Tilburgse T-Kwadraat niet alleen om volleybal, maar ook om afscheid nemen. De wedstrijd tegen Pelster Cito werd er een om de tweede plaats. Bij aanvang was bekend dat Zaanstad had gewonnen in Groningen, daarom feliciteren de Tilburgers Zaanstad met het kampioenschap. De wedstrijd werd uiteindelijk met 3-2 gewonnen, en omdat Sliedrecht ook een vijfsetter speelde was de tweede plek veilig gesteld. Een prestatie van formaat in het debuutjaar in de topdivisie.

Met pijn in het hart werd er na de wedstrijd afscheid genomen van de spelers Niels van de Sande, Alessandro Masciadri en Danny Marijn. En van trainer/coach Ronald Vermeulen, die zijn ploeg in zeven jaar van de derde divisie naar de top van de topdivisie bracht. Een ongekende prestatie, die hem terecht een staande ovatie opleverde van de opnieuw volgepakte tribunes.

Over de wedstrijd willen we kort zijn. Alle spelers kregen speeltijd en er werd volop gewisseld. Mede daardoor kende de wedstrijd een grillig verloop. De eerste set was voor Volley Tilburg, waarvoor Sjors den Dubbelden het laatste punt scoorde. Het leek even een vluggertje te worden, maar Cito bleek zeker niet naar Tilburg gekomen om zich van het veld te laten spelen.

Set 2 en 3 werden vrij gemakkelijk gewonnen door de mannen uit Zeist met respectievelijk 25-19 en 25-22. Dat gebeurde met name doordat de ploeg uitstekend verdedigde.  Volley Tilburg was echter niet van plan de  overwinning en daarmee de tweede plek in gevaar te brengen. Dat kon het ook niet maken voor de vertrekkende mensen en het trouwe supporterslegioen. Set 4 werd met 25-19 binnengehaald met een ace van Niels van de Sande. Set 5 werd 15-9, mede dankzij een paar kill-bloks van Tim Swaan.

“Volley Tilburg kijkt terug op een fantastisch seizoen. De ploeg heeft tot de laatste dag meegedaan om het kampioenschap en is uiteindelijk tweede geworden. Linksom of rechtsom: na 22 wedstrijden is er altijd sprake van een terechte kampioen; dus nogmaals onze felicitaties aan Zaanstad. En ten slotte een meer dan welgemeend bedankt aan alle Volley Tilburg-leden die ons rond de wedstrijden hebben geholpen: telsters Annemie Kwantes en Thea Dusee, vlaggers Thomas Musters en Hugo Revenberg, speaker Matthijs Stuurman, dj Angelique Remmers, mini-begeleider Teun Pijnenburg, de zaalcrew Harrie Dusee, Jan Westland en Jo van Hal voor het klaarmaken van het speelveld en Luciënne van Hassel voor de begeleiding van de ballenkids.

En last but not least gaat onze grote dank uit naar onze sponsoren en ons supporterslegioen. En dan nu aan de slag met seizoen 2017/2018: met een nieuwe trainer en enkele nieuwe spelers zullen we opnieuw proberen in de top mee te draaien maar vooral wekelijks spektakel te bieden, zeker in T-Kwadraat alias ‘de hel van Tilburg Zuid’.”

Door: Leon de Leijer

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: