Drie sets met afgemeten uitslagen en een razend spannende slotact vormden de ingrediënten voor de dames volleybalwedstrijd Volley Tilburg – VoCASA. De thuisploeg trok helaas aan het kortste eind. Hierdoor staat Volley Tilburg nu 2e op de ranglijst, met Ledub op 3 punten boven zich.

De felheid ontbrak in de eerste set bij Volley Tilburg en daar profiteerde VoCASA optimaal van. Met 15-25 trok de ploeg uit Nijmegen de winst naar zich toe. In de volgende set ging de knop echter om bij Volley Tilburg. Lotte den Exter maakte na een zware knieblessure haar rentree en liet met een aantal fraaie ‘killbloks’ zien dat ze weer helemaal terug is. 25-17 was dan ook de verdiende setstand.

Toch zakten de Tilburgers in de derde set weer terug naar het niveau van de eerste set en verloren met 13-25. De vierde set moest worden binnengesleept om er een vijfde aan toe te kunnen voegen. En hoewel beide ploegen elkaar in evenwicht hielden lukt dat niet: 23-25 en een 1-3 overwinning voor de gasten.

Volgende week gaat het er echt om als de uitwedstrijd tegen de nieuwe koploper Ledub op het programma staat. Zaterdag 2 december, Budel, 17.00u.

Door: Lotte van der Horst en Theo van Etten