In de strijd om de bovenste plaatsen in de eerste divisie heeft Volley Tilburg belangrijke punten gepakt. Concurrent Spaarnestad, van wie vorige week nog met 3-1 werd gewonnen, trok in Tilburg opnieuw aan het kortste eind: 3-2 was de eindstand.

De spannende wedstrijd in het Tilburgse T-Kwadraat kon alle kanten op en vertoonde een grillig scoreverloop; beide teams waren dan ook aan elkaar gewaagd. Pas in de laatste set liet Volley Tilburg zien dat het over de langste adem beschikt. Na setstanden 22-25, 25-19, 22-25 en 25-22 eindigde set 5 in een afgetekende 15-8 overwinning voor de Tilburgers.

Volley Tilburg liet bij vlagen prima volleybal zien. Goede servicereeksen door Angelique Remmers en snoeiharde middenaanvallen van Lotte den Exter werden afgewisseld met degelijke buitenaanvallen van Lotte van der Horst. Femke Severijns wist wel raad met de maatwerk setups van Marloes Vermeulen en ook de verdediging zette in een aantal lange rally’s alle zeilen bij om het punt binnen te halen. Daartegenover stelde Spaarnestad een lastige service en beschikte het met de boomlange Denise de Kant over een geduchte blokkering.

Nieuwe regel
Dat de nieuwe spelregels omtrent net- en lijnfouten nog niet helemaal zijn ingeburgerd was duidelijk. Regelmatig werd een scheidsrechterlijke beslissing aangevochten of niet begrepen, waardoor speelsters zich moesten verantwoorden.

Komend weekend: opnieuw een kraker
Door deze overwinning staat Volley Tilburg nu op een gedeelde derde plaats, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld dan de nummers één en twee. Volgende week komt de nummer 2 van de ranglijst, Sliedrecht Sport, op bezoek in de thuishaven T-Kwadraat. Dan zal alles moeten kloppen, aanvang 17:30 uur.

Door: Theo van Etten

TILBURG -  Volley Tilburg Ds1 - Spaarnestad 22-10-2016, Volleybal T Kwadraat.

TILBURG – Volley Tilburg Ds1 – Spaarnestad 22-10-2016, Volleybal T Kwadraat.