Afgelopen zaterdag won Volley Tilburg in het hoge noorden met 1 – 3 van hekkensluiter Donitas. Dat team had pas twee punten, maar in deze knotsgekke competitie is alles mogelijk. De mannen werden door Ronald Vermeulen en zijn staf dus goed op scherp gezet. En met succes: de Tilburgers zijn nu alleen koploper, met weliswaar een hele trits achtervolgers in het kielzog.

Met Lucas Vermeulen (spelverdeler), Niels van de Sande (diagonaal), Roland Lucassen (libero), Sjors den Dubbelden en Allessandro Masciadri (passer-loper) en Tim Swaan en David Azantinlow in de basis ging de eerste set lang gelijk op. Bij 23-23 waren een ijzersterke service van Masciadri en een harde smash van Den Dubbelden nodig om de set binnen te slepen.

De tweede set werd begonnen met dezelfde basis. Na een 1-3 achterstand zorgde een ijzersterke servicebeurt van Swaan voor een 3 – 5 voorsprong. Dat gat kreeg Donitas niet meer dicht, Volley Tilburg liep zelfs nog wat meer uit en deed er nog een schepje bovenop: Masciadri smashte vanaf de driemeter de 17 – 25 setwinst binnen.

Iedereen doet mee
De derde set, opnieuw met dezelfde basis, ging lang gelijk op. Concentratieverlies aan het eind zorgde echter voor setverlies met 20-25. Dat smaakte natuurlijk naar meer voor de Groningers maar het bleek een kansloze missie. Met Dennis van Gool op de plek van Fufu (Azantinlow) hielden de Tilburgers Donitas de hele set op ruime afstand. Den Dubbelden zorgde met een fraaie servicebeurt voor een 0 – 4 voorsprong en legde daarmee de basis voor een enorme voorsprong van 11 – 21. In de slotfase gebruikte coach Vermeulen al zijn wissels. Gijs Moonen serveerde uiteindelijk de partij uit. Dennis van Gool scoorde op midden na een mooie set-up van Danny Marijn: 14 – 25.

Man of the match
Het is niet de gewoonte een man of the match aan te wijzen omdat daarmee andere spelers die ook uitstekend op dreef waren te kort worden gedaan. Toch, bij wijze van uitzondering: uomo della concorso era Allessandro Masciadri.

Voorafgaand aan de kraker met Sliedrecht op 17 december staat er nog een op papier lastige uitwedstrijd op het programma bij Compaen in Oostzaan. Volley Tilburg zal alles uit de kast moeten halen om als koploper aan de broedertwist te kunnen beginnen.