Enkele weken geleden wisten de dames van Volley Tilburg met duidelijke cijfers te winnen in Bergambacht. Dit weekeinde kon de Tilburgse formatie de winst niet pakken in de strijd in de middenmoot. In een vijfsetter ging Thor met de punten in de tas terug naar huis.

Thor had er zin in en begon vol lef en met servicedruk de eerste set. Toen Volley Tilburg eenmaal was bekomen van deze vliegende start kon het beginnen aan een inhaalrace. Deze kwam echter net te laat en de eerste set ging dus naar de dames uit Bergambacht. De swung was eind eerste set langzaam teruggekomen in het Tilburgse spel. De tribunes raakten al vol voor de kraker van Heren-1. De focus en energie was er weer en met goede servicedruk en degelijke passing werden zowel de tweede als de derde set binnen gehaald.

Vervolgens gaf het team van Johan van Vliet het volledige initiatief weer aan Thor en liep het al vrij snel achter de feiten aan. Thor was niet van plan zich gewonnen te geven en knokte zich  naar de beslissende vijfde set. Hierin had Thor vrijwel meteen een break te pakken en wist dit lang in de set vast te houden. Toen Tilburg middels een paar directe punten terug in de set kwam, waren het de discussies met de scheidsrechters en twee gekleurde kaarten die ervoor zorgden dat het Tilburgse verzet gebroken was. Thor trok aan het langste eind en sleepte de wedstrijd binnen.

Aanstaande zaterdag is alweer de laatste speelronde van seizoen 2016-2017. Om 17.30uur geeft de scheidsrechter in het Tilburgse T-Kwadraat het startsignaal en zal Volley Tilburg in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen VCV goed willen afsluiten. Supporters op post!

Door: Marloes Vermeulen