Na de 3-2 thuisoverwinning tegen Sliedrecht Sport, eerder dit seizoen, traden de dames van Volley Tilburg vol goede moed aan voor de uitwedstrijd in de Stoeprand. Helaas voor de ploeg uit Tilburg verliep de return niet zoals gehoopt en werd met 0-4 verloren.

Ondanks een sterke start van Volley Tilburg in de eerste set, keek de ploeg na verloop van tijd tegen een achterstand van 13-9 aan. Sliedrecht Sport pakte door en won met 25-17. Ondanks een gelijk opgaande strijd met veel spannende rally’s, ging ook de tweede set naar de Sliedrechtse dames: 26-24.

Volley Tilburg ging in derde set toch weer met opgeheven hoofd het veld in. Na een 18-11 achterstand kwam het team sterk terug, maar kwam aan het eind iets te kort. De set ging verloren met 25-23. “We lieten te wisselvallig spel zien en durfde er niet altijd met de volle 100% voor te gaan”, aldus één van de speelsters. In de vierde set was het geloof helemaal verdwenen, waardoor ook deze verloren ging: 25-16.

Strijdvaardig
Volley Tilburg wil deze wedstrijd snel vergeten en gelooft erin dat de oorlog niet op één slagveld gewonnen wordt. Het team heeft er vertrouwen in dat het tij keert en dat beetje broodnodig geluk aan Tilburgse kant valt. Support is dus gewenst! Komende week wordt er weer volle bak getraind om aanstaande zaterdag te knallen tegen VoCaSA!

Door: Aukje van Loon en Theo van Etten