Afgelopen zaterdag traden de dames van Volley Tilburg aan tegen titelkandidaat VCN. Helaas kon de thuisploeg de sterke seizoenstart niet voortzetten en verloor met 4-0.

VCN ging sterk van start en nam met goede buitenaanvallen meteen een voorsprong. Volley Tilburg bleef tegen de opgelopen achterstand aankijken en ook na een korte opleving bij 12-18 die de set leek te kantelen, drukte VCN door en won met 15-25. Ook in de tweede set nam VCN het initiatief. Maar dankzij sterk aanvallend werk van Anneloes Blaeser en Lotte den Exter bleven de Tilburgse dames in de race. Toch kwam de eigen aanval niet goed uit de verf en ondanks enkele zeer goede fases kwamen de Tilburgse dames er niet echt aan te pas: 19-25.

In derde set moest het dan gebeuren. Na opnieuw een stroeve start stond libero Shauny Dieltjes op als aanjager, waardoor er weer flow in het spel van Volley Tilburg kwam. Dankzij haar sterk verdedigingswerk keerde het geloof terug en gingen beide teams lange tijd gelijk op. Zelfs bij de stand 22-24 waren er nog alle kansen voor de Tilburgse dames. Een miscommunicatie bij de servicepass zorgde bij 23-24 echter voor het laatste noodlottige punt, waardoor de set met 23-25 verloren ging.

Ondanks de domper van drie punten achterstand zette Volley Tilburg nog één keer alle zeilen bij. Het “Til-burg! – TIL-BURG!!” schalde van de tribunes en de oorverdovende trommel domineerde de scheidsrechterlijke fluit. Met name Angelique Remmers scoorde in deze set op slimme wijze een aantal belangrijke punten. Jammer genoeg was het voormalig beachvolleybalster Marloes Wesselink die de wedstrijd met twee prima services beëindigde in het voordeel van VCN.

“Wonden likken en volgende keer beter”, aldus de Tilburgers.

Door: Theo van Etten