‘Een heerlijke overwinning na een felle strijd’, aldus Anneloes Blaeser na afloop van de wedstrijd Ledûb – Volley Tilburg. Afgelopen zaterdag wonnen de Tilburgse dames met 0-4 na setstanden 21-25, 18-25, 20-25 en 23-25. Hierdoor staat de ploeg weer als eerste op de ranglijst met één punt los op de nummer 2.

Het was de zoveelste topwedstrijd voor de dames van Volley Tilburg. Na het verlies van vorige week werd er hard getraind om optimaal voorbereid de topper tegen het Budelse Ledûb aan te gaan. Al vanaf de eerste set zat de servicedruk er goed op, waardoor een snelle voorsprong werd gerealiseerd. Ondanks een aantal sterke servicebeurten van de thuisploeg werd de set keurig binnengehaald.

Servicedruk en sterke blokkering
Volley Tilburg pakte met servicedruk en een sterke blokkering goed door in de tweede set. Via 11-19 werd de set dan ook met ruime cijfers binnengehaald. In de derde set gaf Ledûb meer tegengas en ging beter scoren vanuit de eigen aanval. Maar enkele time-outs zette de Tilburgers weer op scherp, waardoor de set na een aantal sterke aanvallen in eigen voordeel werd afgemaakt.

Nog één keer gaf Ledûb alles en ontstond er een felle strijd, die juichend door Volley Tilburg werd gewonnen. Het nagenieten zal echter van korte duur zijn want volgende week wacht Vollingo om 20.00 uur in de eigen T-Kwadraat in Tilburg. Alle support is dan welkom!

Door: Theo van Etten (bron: Volley Tilburg / Anneloes Blaeser)