In de laatste thuiswedstrijd van 2017 traden de dames van Volley Tilburg aan tegen een oude bekende: Ledub uit het Brabantse Budel. In een spannende wedstrijd en ondanks het uitvallen van middenaanvalster Lotte den Exter, trok de thuisploeg met 3-1 aan het langste eind.

De eerste set ging lange tijd gelijk op en de beslissing viel pas helemaal aan het eind: met 25-27 trok Ledub aan het langste eind. Ook de tweede set was spannend. Na een sterke start van Volley Tilburg gingen beide teams lange tijd gelijk op. Nu wisten de Tilburgers echter op het juiste moment de punten te pakken en haalden de set met 25-23 binnen.

Heroïsch gevecht
De derde set was er een vol dramatiek. Een sterk startend Volley Tilburg werd weer ingelopen door de ploeg uit Budel. Grote domper was het wegens een knieblessure uitvallen van Lotte den Exter bij de stand 11-17. Toch bleek deze tegenslag voor de thuisploeg een trigger voor een sterk eindschot. Op setpoint voor Ledub (19-24) kwam Floor van den Nieuwenhof met haar stalen zenuwen aan service. Met een geweldige serie, fantastisch verdedigend werk van Anneloes Blaeser, mooie set-ups van Marloes Vermeulen en harde aanvallen van met name Lotte van der Horst, werd de set met 26-24 binnengehaald.

Vervolgens was de spanning eraf. Met een brede glimlach op ieders gezicht en goed verzorgd spel werd de vierde set overtuigend met 25-18 gewonnen. Met deze 3-1 overwinning kan Volley Tilburg met een goed gevoel de winterstop in, waardoor het ‘foute feestje’ na afloop meer dan verdiend was.

Tekst: Shauny Dieltjes en Theo van Etten