Op zaterdag 14 januari speelden de heren van Volley Tilburg in Hengelo tegen Webton, de huidige nummer drie van de ranglijst. De geblesseerde Niels van de Sande ontbrak bij dit duel. Thuis wisten de Tilburgers nog met 3-1 te winnen, maar nu ging de zege met dezelfde cijfers naar de Hengeloërs.

De eerste set stond Volley Tilburg, met name door enkele snoeiharde middenaanvallen van David Azantinlow,  steeds twee tot drie punten voor. In de slotfase bracht een sterke servicebeurt Webton op gelijke hoogte: van 20- 23 werd het 23-23. Alessandro Masciadri haalde de service terug en mocht zelf serveren. Webton kreeg geen vat op zijn sprongservice, waardoor de eerste set alsnog met 23-25 gewonnen werd.

De tweede set ging tot 12-12 gelijk op. Vanaf dat moment schakelde Webton een tandje bij en slopen er steeds meer foutjes in het spel van de Tilburgers. Op 17-23 leken zij door een sterke servicebeurt van Marijn Ewijk (21-23) nog wel terug te komen in de set, maar daar bleef het bij. Set 2 was met 25-21 voor Webton.

Met enkele wissels begon coach Ronald Vermeulen aan de derde set. Opnieuw liep Webton uit en op 8-13 moest er een donderspeech van Ronald aan te pas komen om Volley Tilburg weer wakker te schudden. Met succes: punt voor punt kropen de Tilburgers dichterbij. Uiteindelijk leverde dat drie setpunten op, die alle drie door servicefouten teniet werden gedaan. Het eerste setpunt van Webton was het wel raak: 26-28.

Ook de vierde set ging lang gelijk op. Toch voelde je dat Volley Tilburg het vertrouwen miste om alsnog met een of meer punten uit Hengelo te vertrekken. De gemiste kansen om de derde set binnen te slepen werkten kennelijk nog door. Uiteindelijk won Webton deze met 25-21. 

Op 28 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd in Bedum. Dan zal Volley Tilburg opnieuw alles uit de kast moeten halen om punten mee naar Tilburg te nemen.