Na een weekje rust en een goede trainingsweek met hard werken als uitgangspunt, was Volley Tilburg erop gebrand om deze positieve vibe mee te nemen naar de wedstrijd tegen VV Zaanstad. Dit team is gepromoveerd uit de 2e divisie en draait keurig mee in de middenmoot. Kleine domper voor aanvang: het wedstrijdprogramma was uitgelopen en er waren te weinig ballen beschikbaar.

Desondanks begonnen de Tilburgse vrouwen sterk en namen met een mooie service en sterke aanvallen direct een 4-0 voorsprong. Zaanstad rechtte de rug en gaf vervolgens met slimme ballen en een goede verdediging stevig partij. Ondanks de continue voorsprong aan de zijde van Volley Tilburg, wisten zij de set toch met 25 – 23 binnen te slepen.

Degelijk en effectief volleybal
Tweede set: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Deze werden door Volley Tilburg dan ook met beide handen aangegrepen. De servicedruk ging omhoog en het team scoorde bijna alles wat werd aangeraakt. Met veel slimme aanvallen aan de buitenkant en harde knallers op het midden en achterover werd deze set met groot verschil binnengesleept: 16 – 25.
De derde set liet een zelfde beeld zien: fel volleybal en ook een paar slimme wissels, waardoor er steeds een nette pass gebracht kon worden en veel ballen van de grond werden gehaald. En warempel: opnieuw stond er een eindstand van 16 – 25 op het scorebord.
In de vierde set leek VV Zaanstad weer in het spel te komen, de Tilburgers echter hadden geen zin in een vijfde. Tot 18 – 18 ging het gelijk op maar toen gaf Volley Tilburg nog even gas en stootte door naar 19 -25.

Met twee weken rust voor de boeg sluit Tilburgs’ volleybaltrots dit competitiegedeelte goed af. Op 10 december treedt het team in Stramproy aan tegen Stravoc. Slechts een klein uurtje rijden van Tilburg dus komt dat zien!

Door: Anneloes Blaeser en Theo van Etten