Afgelopen zaterdag nam Volley Tilburg sportieve revanche op Compaen, dat de Tilburgers eerder dit seizoen in Oostzaan kansloos aftroefde. Dit keer was Volley Tilburg echter de bovenliggende partij. De ploeg won met 3-0 en blijft daarmee derde.

Weliswaar staat Volley Tilburg in punten nu gelijk met Webton en Dio Bedum, maar er is nog een inhaalwedstrijd te spelen. Het vasthouden van die derde plek zou een prestatie van formaat zijn in het debuutjaar van de Tilburgers in de topdivisie. De ploeg zal daarvoor wel alle registers open moeten trekken. De komende twee weken staan de titelfavorieten Sliedrecht (8 april uit) en Zaanstad (15 april thuis) op het programma.

Wedstrijd

In de beginfase van de eerste set had Compaen steeds een kleine voorsprong, waarna vanaf 10-10 tot 18-18 de wedstrijd steeds in evenwicht was. In de slotfase gaf een fantastische rally de doorslag: Gijs Moonen dook een nauwelijks te verdedigen bal van de grond, die vanuit het achterveld onderhands door Sjors den Dubbelden hoog voor het net werd gebracht. Alessandro Masciadri (opnieuw uitstekend spelend) hakte de bal vervolgens met een soort halve schroef binnen. De set werd uiteindelijk beslist door een netservice van Compaen.

In set 2 was er ook weer zo’n rally. Nu waren het Roland Lucassen en Marijn Ewijk die de snoeiharde Oostzaanse aanvallen in het achterveld op spectaculaire wijze van de grond hielden, waarna de rally winnend werd afgesloten. Volley Tilburg nam een ruime voorsprong en Danny Marijn wisselde in de slotfase spelverdeler Lucas Vermeulen af. Compaen kwam nog wat terug maar uiteindelijk roste Alessandro de 25-22 binnen.

In set 3 kregen alle spelers speeltijd van coach Ronald Vermeulen. Dat kon het ritme van Volley Tilburg niet breken. Middenman Dennis van Gool bezorgde de Tilburgers in het begin een kleine voorsprong, en in de slotfase was het Lucas die met zijn sprongservice Compaen in de problemen bracht: 25-21.

Krakers

Zoals gezegd maakt Volley Tilburg zich nu op voor twee krakers. Ronald Vermeulen zal de mannen op de training scherp moeten houden. Revanche ‘part one’ is gelukt, de komende twee wedstrijden gaat Volley Tilburg voor part two and three. Te beginnen in de Stoep in Sliedrecht, waar de koploper wacht.  Spektakel lijkt op voorhand gegarandeerd in een pot die bol zal staan van de spanning. En niet alleen vanwege de broedertwist tussen de spelverdelers Niels (Sliedrecht) en Lucas Vermeulen.

Door: Leon de Leijer