Zaterdag 8 december waren de reserves van Peelpush te gast in de Tilburgse topsporthal T-Kwadraat. De regen kwam met bakken uit de hemel, dus een mooie gelegenheid om binnen te kijken naar een potje volleybal.

Na de ontsnapping in Sint Anthonis was het voor de Tilburgse koploper zaak om de draad weer op te pakken en te gaan voor een 5 punter om zo de naaste belagers onder druk te houden.

Met die instelling ging de ploeg van Johan van Vliet dan ook het veld in en al snel werd duidelijk dat er weinig te halen zou zijn voor de gasten uit Meijel.

De eerste set ging dan ook met ruime cijfers naar Volley Tilburg, 25-12.

In set 2 was dan ook hetzelfde beeld te zien. Een snelle voorsprong voor Volley Tilburg, al vergaten de Tilburgse dames door te drukken. Zo kon Peelpush door concentratieverlies bij de thuisploeg nog dichtbij komen, al kwam setwinst nooit in gevaar, 25-21

Tijdens de setwissel werden de puntjes op de ï gezet en zo werden de laatste 2 sets een formaliteit, 25-16 en 25-7. Een mooie gelegenheid om Lisanne van Houwelingen haar debuut te laten maken in de Eerste Divisie.

Het was een wedstrijd waarin iedereen haar steentje heeft kunnen bijdragen. Trainer Johan van Vliet was dan ook lovend over de teamprestatie. “Mooi om te zien dat we in welke samenstelling dan ook een goed niveau kunnen neerzetten, deze overwinning is er dan ook een van het collectief.” 

Volgende staat er nog één wedstrijd op het programma alvorens iedereen kan gaan genieten een korte winterstop om de draad in januari weer op te pakken. De laatste wedstrijd voor de winterstop is aanstaande zaterdag in Rijswijk om 16.30 uur tegen Inter Rijswijk.

Bron: Volley Tilburg dames 1