Na vier nederlagen op rij was er zaterdag in Dordrecht eindelijk weer een overwinning voor Volley Tilburg: 3-0.

Met de steun van een aantal meegereisde supporters werd een uitstekende wedstrijd gespeeld. Volley Tiilburg leverde een fantastische teamprestatie, maakte nauwelijks fouten en liet Next Volley geen moment in de wedstrijd komen. Na een uurtje volleyballen was er een klinkende 3-0 zege.
Volley Tilburg staat nu zesde en heeft meer afstand van de vier degradatieplaatsen genomen.

De eerste set ging tot de 10 gelijk op. Maar geleidelijk aan namen de Tilburgers wat afstand, onder andere door twee mooie servicebeurten van Dennis van Gool. Op 14-19 kwam Allessandro Masciadri aan service. Hij begon met een ace binnen de drie, na een korte sprongservice. Om daarna Next nog vier keer met een harde sprongservice in de problemen te brengen. De blokkering deed de rest, de stand werd naar 14-24 getild en na nog een side out serveerde Danny de set uit: 15-25.

In de tweede set viel er al wel snel een gaatje. Drie slimme tikballen van Dennis van Gool, Allessandro Masciadri en Lucas Vermeulen zorgden voor een 3-6 voorsprong. Met mooie aanvallen, uitstekende passes van Sjors den Dubbelden, een paar fraaie kill-blocks van David Azantinlow,  prima verdedigende acties van onder andere Roland Lucassen  en scorende oplosballen van Gijs Moonen, werd die voorsprong langzaam uitgebouwd. Uiteindelijk werd het 19-25, onder andere na een side out waarvoor zelfs de Dordtse aanhang applaudisseerde: een geweldige pass van Allessandro, perfect in de handen van Lucas, die met een set-upje net over de dreigende David, Allessandro Masciadri volledig vrij speelde, die de bal snoeihard op de grond beukte.

In set 3 was er daarna geen vuiltje meer aan de lucht. Volley Tilburg hield de concentratie en scherpte vast en liet, verbaal gesteund door de geblesseerde Niels van de Sande en de wisselspelers Danny Marijn, Marijn Ewijk en Tim Swaan, Next Volley opnieuw geen moment in de buurt komen. Ook omdat Gijs Moonen de oplosballen goed bleef scoren. Met Marijn en Danny (die David twee keer fraai in stelling bracht) voor Allessandro en Lucas werd het 16-25.

Volgende week speelt Volley Tilburg in de eigen T-Kwadraat tegen Olhaco. De Tilburgers zullen er alles aan doen om ook die wedstrijd te winnen en nog meer afstand te nemen van de laatste vier. En wie weet, weer aan te haken bij de top drie. De ploeg heeft minder wedstrijden gespeeld en staat bijvoorbeeld in verliespunten gelijk met nummer 2, Webton. Met zeven thuiswedstrijden voor de boeg kan er nog van alles gebeuren.  

Door: Leon de Leijer