Afgelopen zaterdag won Volley Tilburg met 3-0 van Next Volley uit Dordrecht. Hierdoor is Tilburgs’ grootste volleybalvereniging nu koploper in de Topdivisie.

Voltallig selectie
Voor het eerst dit seizoen trad Volley Tilburg met een volledige selectie aan: Dennis van Gool en Marijn Ewijk keerden terug van een respectievelijk korte en zeer lange vakantie. Coach Ronald Vermeulen begon dit keer met Gijs Moonen in de basis. En terecht, want de ‘dia’ bleek in een bloedvorm te verkeren en mede dankzij zijn harde  smashes werd de eerste set met 25-21 gewonnen.

In de tweede set deden de Tilburgers er nog een schepje bovenop: er werd nog meer geblokt, harder gesmasht, goed verdedigd en vooral uitstekend geserveerd. En omdat er bij Next Volley nog nauwelijks een service binnen de lijnen belandde nam Volley Tilburg al snel een voorsprong van een puntje of tien. Vermeulen stuurde Danny Marijn en Niels van de Sande het veld in (zij vervingen Gijs Moonen en Lucas Vermeulen) om de set af te maken. Uiteindelijk gebeurde dat met 25-14.

Gebrek aan focus
Opnieuw leek het een veegpartij te worden die binnen het uur winnend kon worden afgesloten. Maar helaas gebeurde er wat je wel vaker ziet na zo’n ruime setwinst: de concentratie en de focus verslapte. De foutenlast ging omhoog, een midden die vergeet dat hij het veld weer in moet voor de libero en vice versa, een midden en een spelverdeler die elkaar omver lopen, simpel te verdedigen ballen die op de grond vallen; van dat soort dingen. Ondanks het dreigende setverlies werd er uiteindelijk toch met 26-24 gewonnen.  

En omdat HLB van Daal verrassend thuis verloor van Vocasa (het Jarno Hooi-effect???) en Sliedrecht twee sets moest afstaan aan Compaen is Volley Tilburg nu alleen koploper. Hiermee komt de Tilburgse club weer een stapje dichter bij de doelstelling van dit jaar: een plaats in de top vijf. Volgende week volgt een uitwedstrijd in Hoogeveen tegen De Witte Olhaco, alwaar de Tilburgse mannen een nieuwe overwinning hopen te boeken.