In de wedstrijd tegen Reflex, koploper in de topdivisie, ging Volley Tilburg met 0-3 onderuit. De ploeg uit Duiven zette de Tilburgers direct onder druk en won de eerste set met 25-18. In de tweede set kon Volley Tilburg aanvankelijk beter bijblijven, maar met een sterk eindschot won Reflex met 25-19.

Dramatisch einde derde set
Ook in de derde set namen de Duivenaren het voortouw. Omdat de Tilburgers elkaar beter wisten te vinden, kwamen ze zowaar tot 15-14 nabij, waarna Reflex doorstoomde naar 21-16. Een nieuwe krachtsinspanning van Volley Tilburg leidde tot 24-23. Toen echter spelverdeler Lucas Vermeulen bij een verkeerde landing zijn knie verdraaide, leek het pleit beslecht. Na een lange onderbreking ging het spel verder en was het pas afgelopen bij 31-29. Opnieuw setwinst voor de thuisploeg, die een 3-0 overwinning kon bijschrijven.

Derby
Komende zaterdag (20:00 uur, T-Kwadraat) speelt Volley Tilburg de Brabantse derby tegen HLB van Daal. Vorig seizoen gingen de punten twee keer naar Den Dungen, dus de Tilburgers hebben iets recht te zetten.

Bron: Volley Tilburg / Leon de Leijer