In een zinderende uitwedstrijd tegen Webton Hengelo lukte het Volley Tilburg net niet om de volle winst binnen te halen. Nog steeds spelend zonder de geblesseerde Martijn van Eerd eindigde de wedstrijd in 3-2 (setstanden: 25-21, 25-27,23-25, 25-21 en 16-14).

In deze inhaalwedstrijd op Paaszaterdag hadden de Tilburgers de winst voor het grijpen. Desondanks keerden ze slechts met één punt terug naar huis. Na een Tilburgse voorsprong in de eerste set nam Webton het voortouw. Een serie van vijf strakke floatservices maakte vanaf 21-21 een eind aan de Tilburgse hoop om de set binnen te halen. In de tweede set lukte dat wel. Het sterke blokkerende werk van Volley Tilburg leidde tot een nipte winst.

Hoewel ook de derde set een prooi voor de Tilburgse formatie werd, kostte dit aardig wat moeite. Een 17-10 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en leidde naar 23-23. Een keiharde klap van David Azantinlow en een blok van Gijs Moonen zorgde echter toch voor setwinst. Omdat de vierde set weer naar de Hengeloërs ging, was een vijfde set nodig om de beslissing te forceren. En ook deze ging naar de thuisploeg, voornamelijk doordat Volley Tilburg het karwei na 10-13 niet kon afmaken.

Door: Theo van Etten (bron: Volley Tilburg)