Afgelopen zaterdag speelde de heren van Volley Tilburg een kansloze wedstrijd in Oostzaan tegen Compaen.

In een topdivisie onwaardige sporthal (met tl-balken op gymzaal hoogte, onvoldoende ruimte om het veld, geen boarding en spijkers door het dak, wat leidde tot een vraag van de Compaen-coach om bij het inspelen toch vooral geen ballen te ‘dakken’) bleken de Oostzaners simpelweg te sterk.

Coach Ronald Vermeulen startte met Lucas Vermeulen (spelverdeler), Gijs Moonen (diagonaal), Allessandro Masciadri en Sjors den Dubbelden (passer-loper), Tim Swaan en David Azantinlow (midden) en libero Roland Lucassen. Met name de servicedruk was hoog. Onze libero en passer-lopers kregen vooral in de eerste set, maar eigenlijk gedurende de hele wedstrijd, nauwelijks een fatsoenlijke bal bij de spelverdeler. En dan blijf je achter de feiten aanlopen. In de eerste set leverde dat een eclatant verlies op met 13-25.

Opleving
In de tweede set liep het beter. Met Niels van de Sande voor Gijs namen de Tilburgers door een goede servicebeurt van Sjors een 4-0 voorsprong. Die bleef lang intact, maar in de slotfase kwam Volley Tilburg toch weer met 20-21 achter. Uiteindelijk werd de set, met twee harde klappen van Alessandro, met 25-23 gewonnen.
Over set 3 en 4 kunnen we verder kort zijn. Set 2 bleek een korte opleving. Compaen bleef uitstekend spelen en won beide sets ruim met respectievelijk 16-25 en 18-25. Kortom: een dik verdiende overwinning waarop, ondanks de chaotische en ‘eenzijdige’ arbitrage, niets valt af te dingen.
  
Ondanks dit verlies handhaaft de club uit Tilburg zich in de top van de ranglijst. Zaanstad heeft de minste verliespunten, Sliedrecht en Volley Tilburg volgen met een verliespunt meer. Komende zaterdag dus weer een topper in T-Kwadraat, als om 20.00 uur Sliedrecht Sport naar Tilburg komt.